Átadó

2023.04.25. 20:00

Hang nélkül járja Kőszeg utcáit – Elektromos kisautó állt szolgálatba - fotók

Elektromos kisautó állt szolgálatba a városban, amely egyike annak a nyolc településnek, amely otthont ad a Ne élj üvegházban! program rendezvényeinek.

Tóth Kata

Forrás: Unger Tamás

Az autó kétszemélyes, részt vehet a járműforgalomban, 45 kilométer/órás sebességgel tud közlekedni, és egy töltéssel akár nyolcvan kilométert meg tud tenni. Segítséget jelent a szociális étkeztetésben, hangszerek és egyéb kellékek szállítására is alkalmas, a vár és a városüzemeltető kft. munkatársai is használják majd, derült ki a keddi átadón.

A jármű Kőszeg-kompatibilis, hiszen sok a szűk utca, és megfelel a környezetvédelmi, fenntarthatósági szempontoknak is – fogalmazott a helyszínen Básthy Béla polgármester, akinek Halász János, a Városok, Falvak Szövetsége elnöke adta át a jármű kulcsát. 

Kőszeg aktív tagja a szövetségnek, amelyben közösségi együttműködés, önkormányzati és kulturális-szakmai tudásátadás zajlik. Az Universitas Alapítvánnyal közösen indítottunk az elektromobilitásra, környezettudatosságra nevelő programot, melyet az Energiaügyi Minisztérium támogatott. Ennek részeként oktatási segédanyagokat dolgoztunk ki, szemléletformáló foglalkozásokat tartottunk gyerekeknek, és fontos eleme a programnak, hogy a részt vevő nyolc település mindegyike kap egy elektromos járművet – mondta.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában