Ítélet

2023.04.19. 17:23

Két és fél év börtönbüntetés az embercsempésznek, akit a 87-es úton fogtak el a rendőrök

A Szombathelyi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönre és 5 év Magyarország területéről való kiutasításra ítélt egy letartóztatásban lévő montenegrói férfit.

vaol.hu

Forrás: MW/archív

A vádlott 2023. március 24-én egy szerb forgalmi rendszámú, Volkswagen Golf típusú személygépkocsival, a szerb-magyar határ közelében, egy erdős területen felvett 2 marokkói, 1 szír és 2 ismeretlen állampolgárságú személyt – akik korábban a jogszabályi rendelkezések megszegésével Magyarország területére beléptek, – hogy nekik segítséget nyújtson a magyar-osztrák határ meg nem engedett módon történő átlépéséhez. A csempészett személyek Olaszországba szerettek volna eljutni, és a vádlottnak a magyar-osztrák határ közelébe kellett volna szállítania őket. A vádlottat 2023. március 24-én 22 óra 49 perckor a 87. számú főúton a rendőrök közúti ellenőrzés alá vonták és a 2 marokkói, 1 szír állampolgárral együtt elfogták, míg a 2 ismeretlen állampolgárságú személy a helyszínről elmenekült - tájékoztat a Szombathelyi Törvényszék

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában