Új oldal

2023.04.17. 11:13

Narrált programok gyűjteménye gyengén látók számára

vaol.hu

Forrás: MW-archív

Fotó: Bujdos Tibor

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége elindította audionarrációs interaktív honlapját, amely a  narracio.mvgyosz.hu címen érhető el – tájékoztat hírlevelében a szövetség.

Az MVGYOSZ folyamatosan bővíti annak lehetőségeit, hogy a vak és gyengénlátó emberek akadálymentesen férhessenek hozzá a közszolgáltatásokhoz, beleértve ebbe a kulturális értékekhez való egyenlő esélyű hozzáférést is.

A 2023 tavaszán elindult hiánypótló internetes felület célja, hogy egy helyen összegyűjtse és rendszerezze azokat a filmeket, színházi előadásokat vagy eseményeket, amelyek a látássérült emberek számára audionarrációval érhetőek el.

A honlapra az MVGYOSZ az audionarrált televízióműsorokat rögzíti, de lehetőség van arra is, hogy bárki olyan színházi előadásokat, kiállításokat vagy más eseményeket küldjön be az adatbázisba, amelyek a látássérült emberek számára narrált formában elérhetőek. A narrált programot az „esemény beküldése” menüben lehet rögzíteni, illetve beküldeni egy akadálymentes űrlap segítségével.

A minden héten megjelenő MVGYOSZ hírlevél rendszeresen hírt ad az újonnan elérhető narrált műsorokról, programokról, filmekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában