Közgyűlés

2023.05.25. 18:35

Békepárti határozat: módosította az eredeti javaslatot a szombathelyi baloldal

Módosította Szita Károly békepárti határozati javaslatát a szombathelyi baloldali többség, úgy fogadta el. A Fidesz-KDNP frakció ragaszkodott eredeti, világos álláspontjához: nem nyomtak gombot a megváltoztatott határozati javaslatról szóló szavazásnál. 

Tömböly Ágnes

Fotó: © Cseh Gábor

Mint arról korábban írtunk: a Fidesz szombathelyi képviselői hétfőn sajtótájékoztatón tették világossá álláspontjukat: Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke által küldött békepárti határozatot és nyilatkozatot kívánják megszavazni, semmilyen módosítást nem fogadnak el.  

Gesztust gyakorolhatott volna Nemény András polgármester és az Éljen Szombathely Egyesület a Fidesz-KDNP frakció tagjai és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke irányába is: módosítás nélkül dönthettek volna a békepárti határozati javaslat elfogadásáról. 

Szita Károly került a célkeresztbe 

Czeglédy Csaba és Koczka Tibor önkormányzati képviselők is bírálatot fogalmaztak meg a javaslattal kapcsolatosan, közben pedig Szita Károly személyét is támadták. Majd Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely Egyesület frakcióvezetője fogalmazott meg módosítást, ezzel pedig világossá vált: ebben a kérdésben ma nem lesz konszenzus a közgyűlés tagjai között. Nemény András polgármester hangsúlyozta: ez szerintük békepárti határozat, és ugyanezt megszavazta a salgótarjáni közgyűlés. 

A Fidesz-KDNP frakció sem a módosítóról szóló szavazásnál, sem pedig a módosítással kiegészített határozati javaslatnál nem nyomott gombot. Lendvai Ferenc leszögezte: tartják magukat eredeti álláspontjukhoz.   

Kocsis Máté borítékolta a módosítást

Gyurcsány Ferenc módszere, igazi DK-s módszer, ha a békepárti határozaton változtatnak a szombathelyi baloldali képviselők - erről Kocsis Máté beszélt Közéleti kibeszélő podcastunkban.
 

 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában