Megőrzés

2023.05.24. 11:00

Hadisírokat gondoztak a Jáki úti temetőben

A magyar hősök napja alkalmából hadisírokat gondoztak katonák diákokkal közösen a Jáki úti temetőben egy országos program keretében.

VN

A Jáki úti temető hősi parcelláját tették rendbe

Forrás: VN

A Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulója alkalmából 175 hadisír és katonai emlékmű karbantartását tűzték ki célul. A Vas vármegyei munkálatokra a Jáki úti temető hősi parcellájában került sor, ahol több mint 175 hadisír és környezete tisztult meg. A munkálatokat szervezte az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 17. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda Dévényi György főhadnagy beosztott tiszt vezetésével. A hadisírgondozásban részt vettek: a 83. Területvédelmi Zászlóaljtól Horváth Eszter és KissBorhy Zsuzsanna közkatona, a Vas Megyei Temetkezési Kft. munkatársai, a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület képviseletében Lasch Béla és felesége, illetve a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium 9. osztályos tanulói: Kovács Botond, Varga Máté, Herceg Barnabás, Csík Bence, Pusztai Márton, Rádecsi Olivér.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában