Ezt jó, ha tudod!

2023.05.04. 11:21

Itt a ballagások ideje - Térképen mutatjuk, hol kell torlódásokkal számolni Szombathelyen az ünnepségek alatt

Csütörtökön kezdetét veszi vármegyénkben is a ballagások sorozata, búcsút intenek iskolás éveiknek a vasi diákok. Az intézmények többsége a pénteki napot jelölte ki az ünnepségek megrendezésére, így Szombathely több pontján számolni kell majd torlódással. Térképen mutatjuk, hol és mikor érdemes odafigyelni, esetlegesen kerülni.

vaol.hu

Forrás: MW/archív

Fotó: Cseh Gábor

A szombathelyi ballagások május 5-én, pénteken a Boldog Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium ünnepségével kezdődnek 9.30-kor. Az ünnepség második felében pedig, 10.30-tól a Sarlós Boldogasszony-székesegyházban lesz szentmise. Megnövekedő forgalomra, kevesebb parkolóhelyre kell számítani az iskola környékén a Brenner Tóbiás körúton, illetve a székesegyház körül a Szily János, Széchenyi István utcában és a Sörház utcában. Valamint a két esemény közti időben a helyszíneket összekötő útvonalon a Jókai Mór utcán, vagy a Körmendi úton.

 
 

Az ünnepségek sora 10 órakor a PTE Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskolával folytatódik. Nagyobb forgalomra kell számítani a környező utcákban. Különösen a Jókai Mór utcában és a Brenner Tóbiás körúton, amelyen valószínűleg a közelben lévő Brenner-iskola ballagására érkezők is közlekednek.

 

A folytatásban 10.30-tól tartja ballagási ünnepségét a Vas Megyei Szakképzési Centrum Oladi Technikuma. A forgalomnövekedés érinti a környező utcákat, a Kodály Zoltán utcát és valószínűleg a lakótelep parkolóit is.

 

Azonos időben tartja ballagását a Kanizsai Dorottya Gimnázium, ahol az ünnepi rendezvény forgalomkorlátozással is jár, ugyanis a végzős tanulók az iskolától a megszokott módon a Ferences-kerthez vonulnak.

 

Az ballagások szempontjából legzsúfoltabb időszak Szombathelyen 11 óra környéke lesz. Összesen hét iskola ünnepségei zajlanak nagyjából egy időben a város különböző pontjain. 

Ha a Vas Megyei Szakképzési Centrum Hefele Menyhért Szakképző Iskolájának ballagására igyekszünk, érdemes számításba venni a Szent Márton utcában jelenleg is zajló útfelújítási munkálatokat, amelyek miatt a forgalmas szakaszon csak két forgalmi sáv járható.

 

 

Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szintén 11 órakor tartja ballagási ünnepségét, a forgalomnövekedés érintheti az Ernuszt Kelemen utat, a város felől pedig a Dolgozók útját.

 

A Vas Megyei SzC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégium 11 órakor kezdődő ballagási ünnepsége miatt nagyobb forgalommal kell számolni a közlekedőknek a Sörház, illetve a Hollán Ernő utcán. Az esemény átfedésben lehet a Brenner-iskola Székesegyházban zajló ballagási miséjével. Továbbá nagyjából ugyanerre a területre összpontosul a Vas Megyei Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Szakképző Iskola és Kollégium ballagására érkező forgalom is. Megnövekedhet az autók száma a Petőfi Sándor utcán, az Ady tér környékén, és a Magyar László utcában is.

 

A Művészeti Szakgimnázium és Technikum ballagási ünnepsége szintén 11 órakor kezdődik, érdemes elkerülni az amúgy is könnyen feltorlódó Paragvári utcának ezen szakaszát. Nagyobb forgalommal kell számolni a környező kisebb utcák és a Szűrcsapó utca esetében is. A környéken a parkolóhelyből sincs sok, a kisebb utcák könnyen feltelnek, a legközelebbi opció ezeken kívül a közeli lakótelepi parkoló.

 

Pontban 12 órakor kezdődik a Vas Megyei Szakképzési Centrum Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum ballagási ünnepsége. Nagyobb forgalommal és torlódással kell számolnia a Rákóczi Ferenc, és Zrínyi Ilona utcákon közlekedőknek. Az ünnepség első szakasza, az iskolabejárás már 11 órakor elkezdődik, az erre érkező vendégek még pont átfedésben lehetnek a közelben zajló Kanizsai Dorottya Gimnázium ballagásával, így a 11 és 12 óra közötti idősávban ezen a szakaszon mindenképp fennakadásokra kell számítani.

 

Szombaton, május 6-án 11 órai kezdettel tartja ballagását az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános iskola és Gimnázium. Nagyobb terhelésre kell számítani a környező kisebb utcákban, és valószínűleg a lakótelep és a Dómus áruház parkolóit is érinti majd a megnövekedett forgalom.

 

A ballagási ünnepségekről portálunkon részletes beszámolót és sok-sok galériát hozunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában