Május 1.

2023.05.01. 14:49

Még a filippínók is állítottak májusfát Sárváron - fotók

Polgár Patrícia

Fotó: Benkő Sándor

Évtizedes hagyomány, hogy a város önkormányzata és civil szervezetei májusfát állítanak az igazi majálisi helyszínné vált Nádasdy-vár parkjában. Már korán reggel gyülekeztek a csoportok a várparkban, hogy közösen díszítsék fel májusfáikat. Idén 22 faállító csoportot hirdettek meg a szervezők, akik között ott voltak a város önkormányzatának képviselői, a kulturális és szociális élet legfontosabb sárvári szereplői.

A legmagasabb, 14 méteres fát szokásos szerint a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület állította, a legdíszesebb címet talán a Pedagógus Női Kar májusfája érdemelte ki, akik a papírból kivágott cseresznyefa virágokra írt Petőfi-idézetekkel, valamint a világ különböző nyelvein, fehér galambokra írták fel a "béke" szót. A hétfő délelőtti programon Sárvár testvérvárosai, az erdélyi Szinérváralja, az ausztriai Sonntagberg és a csehországi Uherske Hradiste képviselői is állítottak májusfát, sőt, a szervezők egy meglepetést is tartogattak a sárváriaknak, ugyanis meghívtak egy 23. csapatot is, a városban vendégmunkásként dolgozó filippínókat, akik nagy örömmel tettek eleget a felkérésnek és állították fel színes szalagokkal díszített fájukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában