Bambivédelem

2023.05.20. 16:15

Pár napos őzgidát mentettek meg a NAV munkatársai a szomszédos vármegyében - videó

Alig pár napos őzgidát mentettek meg a pénzügyőrök május 13-án. A hegyeshalmi határátkelő felé vezető úton találtak rá az aszfalton pihegő őzikére - írta sajtóközleményében a NAV.

kisalfold.hu

Forrás: NAV

A pénzügyőrök kora reggeli szolgálati útra indultak, amikor megpillantották a reszkető őzgidát összekuporodva az úton. Az alig pár napos szőrös csöppség, órákkal korábban kóborolhatott el anyja óvó rejtekéből - írja a kisalfold.hu.

A járőrök tudták, hogy ebben az időszakban nem szabad az elhagyottnak tűnő gidákhoz nyúlni, ezért azonnal telefont ragadtak, és szakemberek segítségét kérték. 

Forrás: NAV

Elsőként a mosonmagyaróvári Menedék Állatvédő Alapítvány munkatársai segítettek, akik betakarták egy meleg pléddel a kétségbeesett és kiszáradt Bambit. 

Később pedig a vadon élő állatok megmentésére specializálódott állatmentő szolgálat, a bőnyi Állati Küldetés csapata vette magához az erdei kisállatot, aki szerencsésen megúszta a nagyvilági kalandot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában