Első alkalom

2023.05.23. 18:03

Perecfesztivál Iváncon: kerek és csodaszép egész - fotók

Első alkalommal rendeztek Kerek Perec Fesztivált a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Fogyatékosok és Időskorúak Otthona ivánci intézményében. Kézműves foglalkozások, vetélkedők és kulturális műsorok színesítették a programot, emellett régi hagyományt idézve perecet is sütöttek.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

- A rendezvényre a Mocorgó Közhasznú Kulturális, Szabadidős és Sportegyesület nyert pályázati támogatást - tudtuk meg Varga Annamária intézményvezetőtől, aki azt is hangsúlyozta: intézményükben fő célkitűzés a fogyatékossággal élő emberek méltóságának, alapvető és egyenlő esélyű jogainak elismerése és elismertetése, valamint az életük kiteljesítésének segítése. Az itt élők mindennapjaihoz éppúgy hozzátartozik a munka, a sport, a kulturált szórakozás, a tanulás, a művelődés vagy a pihenés, mint másoknak. - Az a célunk, hogy igazi otthont tudjunk biztosítani, ahol a fogyatékossággal élő lakóink képessé válhatnak önmaguk megismerésére, elfogadására, ahol jól érzik magukat, kifejezésre és viszonzásra jut a minden emberben meglévő igény: hogy szerethessen, és hogy szeressék - tette hozzá, majd arról is szólt: a Mocorgó KSZSE tagjai az intézmény elhivatott és odaadó munkatársai és lakói. Az egyesület elnöke, Molnár Csaba, aki immár 30 éve önkéntesként tevékenykedik az otthonban. 

A Kerek Perec Fesztiválon Császárné Cserkuti Mónika a szervező egyesület elnökségi tagja is köszöntötte a megjelenteket, köztük a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet igazgatóját, Szilaj Zsoltot, szakmai vezetőjét Fülepi Henriettát és pénzügyi munkatársát, Egeresi Izabellát, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Központjának vezetőjét, Panker Mihályt és regionális fejlesztésekért felelős vezetőjét, Varga Zsuzsannát. 

A köszöntők után kultúrműsor és vetélkedő következett, közben perec is készült, amelynek egy-egy copfját az együttműködő civil szervezetek saját elképzelésük szerint díszíthették. -Ez szimbolizálja másságunkat, sokszínűségünket, és egyben azt is, hogy együtt mégis egy kerek, csodaszép egészet alkotunk - hangzott el a fesztiválon. A perecek megáldására a szervezők Kiss György plébánost, Márkus-Oroszi Dániel református lelkészt és Dobó Dániel evangélikus lelkész kérték fel.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában