Vasi vizeken

2023.05.07. 20:11

Ponty és keszeg került a vizekbe

Folytatódtak a haltelepítések a vasi vizeken: április végén 4700 kilogramm ponty érkezett Zalaszentgrótról, majd további 800 kilogramm május elején Marcaliból.

vaol.hu

A Hársas-tóba 600 kilogramm ponty került

Forrás: Vasi Vizeken

Fotó:  9 $

 – Továbbra is elsődleges feladatunknak tekintjük a horgászati igények kielégítését – mondta Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke, aki kiemelte: az idén összesen már 27 560 kilogramm ponty került a szövetségi vizekbe. Legutóbb a kerkafalvi Kéthatár-tóba 450, a Vadása-tóba 350, a gersekaráti Sárvíz-tóba 700, a püspökmolnári tóba, az újperinti I. sz. tóba és a szombathelyi Csónakázótóba 400 kilogramm érkezett. A máriaújfalui Hársas-tóba 600, a magyarszecsődi kavicsbányatóba 700 kilogramm pontyot telepítettek. Jutott még 300 kilogramm a szombathelyi horgásztóba, 200-200 kilogramm a Rába folyó alsószölnöki illetve körmendi szakaszába; valamint a Pinka-holtágba Vaskeresztesnél és a folyó horvátlövői és szentpéterfai szakaszába.

 A Pinka Vaskeresztesen és a vaskeresztesi Alpesi-tó vize 100-100 kilogramm ponttyal frissült. A szövetségnek sikerült beszerezni 1000 kilogramm keszeget is, ebből a Pinka-patak több szakaszon kapott összesen 800 kilogrammot, a többi a vaskeresztesi Alpesi-horgásztóba került. A szövetség ezúton is felhívja a horgászok figyelmét: a ponty fajlagos tilalma továbbra sem került feloldásra mindenhol, így május 31-ig tilos a kifogott ponty megtartása folyóvizeken, valamint a Vadása- és a Hársas-tavon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában