vaol.hu podcast

2023.05.20. 19:00

Pünkösdi fesztiváltól a Szentkúti estékig - Vendégünk Varga Albin

Óvári Gábor

Hamarosan újra megnyitja kapuit a Pünkösdi Fesztivál Gencsapátiban. Az immár több mint harminc éves rendezvény idén is neves fellépőket csábított a településre. Így az Edda Művek és a Tankcsapda mellett a Valmar és a Halott Pénz is színpadra lép. A fesztivál egy erőforrás koncentráció – mondta el kérdésünkre Varga Albin, a Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója. A fesztivál új helyre költözött, tágasabb lett, összesen hat hektáron zajlanak majd a rendezvények. 

Varga Albin kiemelte a Gencsi Söprű Néptáncfesztivált, amely a nagy esemény keretein belül, a fesztiválsátorban zajlik majd. A 26. néptáncos eseményre a régió 14 együttese közel 400 táncossal lép fel. Ezzel párhuzamosan rendezik meg a Vincze Ferenc szólótáncversenyt, amellyel Gencsapáti híres táncos egyéniségére emlékeznek a helyiek. Az igazgató a település kulturális életéről elmondta, hogy minden évben bővül a programkínálat, augusztus 13-án a Szentkúti Esték egy helyi értékekre épülő rendezvény lesz, amelyen főzőversennyel és színpadi fellépőkkel várják az érdeklődőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában