Környezetvédelem

2023.05.10. 20:00

Rotary-érzékenyítés és "kölyök nagykövetek" avatása a szombathelyi Zrínyi-iskolában - fotók

A madarak és fák napján tartották meg a Rotary Club Szombathely Zrínyi-iskolai környezetvédelmi érzékenyítő napjának eredményhirdetését. Egyúttal felavatták a Rotary hazai közösségének első „kölyök nagyköveteit”.

Polgár Patrícia

Fotó: © Cseh Gábor

A Rotary Club Szombathely a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskolában április 26-án tartotta meg EndPlasticSoup nevet viselő környezetvédelmi érzékenyítő napját. A programra készített rengeteg pályamunka, a nap folyamán tartott versenyek és kérdőívek eredményhirdetése, valamint az ahhoz kapcsolódó díjkiosztót tartották meg szerdán délelőtt az iskola udvarán többszáz mosolygó és lelkes „zrínyis tanuló” részvételével.

A rendezvényt Kis Gábor igazgató nyitotta meg,  megdicsérte a nebulókat a lelkes részvételért, valamint a jó eredményekért és megköszönte a Rotary Club kiemelt figyelmét és támogatását. Őt a klub képviseletében Varga Balázs Péter, az EndPlasticSoup magyarországi meghonosítója követte, aki beszélt a gyerekeknek arról, milyen fontos szerepet töltenek be abban, hogy a bolygónk környezetét megóvhassuk az utánunk érkező generációknak.

A gyerekek környezettudatos és hasznos ajándéktárgyakat vehettek át kitűnő alkotásaik és eredményeik elismeréseként, sőt négy osztály jutalmul még közös fagyizáson is részt vehet.

A Rotary Club Szombathely különdíjait Erdősi Anna és József 7.b. osztályos, Németh Bianka 3.b. osztályos és Kiss Flóra Johanna 3.a. osztályos tanulók vehették át pályamunkáikért. A közönségdíjat megosztott első helyen, 38-38 szavazattal Bodó Réka és Ódor Vivienn kapta.

A díjakat az iskola képviseletében Kis Gábor, Némethné Mizda Szilvia és Völgyi Andrea, míg a Rotary Club képviseletében Pammer István, Lakézi Gábor, Varga Balázs Péter, Kiss-Kocsis Ágnes és Taoufik Roland adták át.

A rendezvény az EndPlasticSoup környezetvédelmi kezdeményezés első hazai „kölyök nagyköveteinek” ünnepélyes fogadalommal egybekötött avatásával fejeződött be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában