Vihar

2023.05.17. 13:40

Szerdán a szél az úr vármegyénkben - Nem nyit ki a Kámoni Arborétum

Letört ágakat, leveleket visz a szél szerte Szombathelyen, ajánlott az átlagnál óvatosabban, figyelmesebben közlekedni. 

Cseh-Egyed Bernadett

A nagy szél miatt szerdán zárva marad a Kámoni Arborétum - közölte közösségi oldalán az intézmény.  

Kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat 

A többnapos esőzés és a viharos erejű szél miatt hét helyszínen kérték tegnap a Vas vármegyei tűzoltók segítségét. Volt, ahol a felgyülemlett esővíz okozott gondot, míg máshol fák dőltek útra, villanyvezetékre. A csepregi Téglagyári úton, a Vasút és a Kőszegi utcában, valamint a szombathelyi Aranypatak utcában is az átereszekben felgyülemlett csapadékvíz veszélyeztetett lakóingatlanokat. Csepregen a helyi önkormányzati, míg Szombathelyen a város hivatásos tűzoltói szivattyúzták ki a nagy mennyiségű esővizet az árkokból. Szentpéterfán, Kisrákoson és a 87-es főúton Szombathely közelében is kidőlt fa akadályozta a forgalmat. A körmendi, a szombathelyi hivatásos és az őriszentpéteri önkéntes tűzoltók motoros láncfűrészek segítségével darabolták fel a növényeket, majd eltávolították azokat az úttestről. Kőszeg és Horvátzsidány között villanyvezetékre borult egy öles fa. A kőszegi önkormányzati és a horvátzsidányi önkéntes tűzoltók a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakembereit, az áramtalanítást követően motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Egy szombathelyi, Wesselényi utcai ingatlan kéményéből téglák estek ki, amik beszakították a ház tetőszerkezetét. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a tetőt lefóliázták. 

 Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, ma is több balesetet is okozott már a viharos erejű légmozgás.  Szombathelyen egy házra dőlt fa. 

Gyöngyösfalunál az útra dőlt fa nehezíti a közlekedést. 

72 kilométer per órával fújt a szél

Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelőjétől megtudtuk: 72 kilométer per órás szelet regisztrált reggel 8 óra tájékán a vármegyeszékhelyen - eddig ez volt a legmagasabb érték ma, de óránként több viharos erejű lökésre kell számítanunk. Csütörtökön kicsit, pénteken jelentősen csillapodik a szél. Pétervári Tibor ma megerősítette, a hétvége időjárása egészen más képet mutat majd. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában