Jelentős összeg

2023.05.10. 12:00

Újabb kormányzati támogatás a szombathelyi uszodának

Ismét kormányzati támogatásban részesül a szombathelyi fedett uszoda. Ezúttal 30,7 millió forinttal járulnak hozzá a komplexum működéséhez - tudatta dr. Hende Csaba közösségi oldalán.

Tömböly Ágnes

Fotó: Cseh Gábor

Szombathely országgyűlési képviselője Facebook-posztban számolt be arról: "Döntött a kormány: jelentős összeggel, 30 743 351 Ft-tal támogatja ismét a szombathelyi fedett uszoda működését. Köszönjük!"

- A diákok úszásoktatása érdekében a megnövekedett üzemeltetési, főleg rezsiköltségek kiegészítésére nyújt támogatást, 30,7 millió forintot a kormány a Vasivíz Zrt. tulajdonában lévő uszoda fenntartásához. Ennek fejében vállalta a város az iskolás gyerekek úszásoktatását - mondta el érdeklődésünkre dr. Hende Csaba.

Nem ez az első alkalom, hogy a komplexum fenntartásához segítséget kap a központi büdzséből a Vasivíz Zrt. Januárban 34,6 millió forintos, tavaly novemberben pedig 31 millió 750 ezer forint kormányzati támogatásról számolhatott be dr. Hende Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában