Közgyűlés

2023.06.15. 12:07

Aláírásgyűjtés indult a Gothard-iskola és a Benczúr óvoda környékén lévő utcák felújításáért - fotók

Eddig 160 szombathelyi polgár írta alá azt a petíciót, amit a Gothard-iskola és a Benczúr-óvoda környéki utcák rekonstrukcióját szorgalmazzák. Negyven éve nem újították fel ezeket az utakat - hívta fel a figyelmet Horváth Gábor, a körzet képviselője (Fidesz-KDNP).

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

Az önkormányzati ciklus elején egyeztetett Nemény András polgármesterrel Horváth Gábor önkormányzati képviselő a polgármester irodájában, ahol sürgette a Rumi Rajki, Benczúr, Nefelejcs, Vadrózsa utcák rendbetételét. Felvetéseire azóta sem kapott választ. 

Az elmúlt években többször hozta szóba Horváth Gábor közgyűléseken és a városvezetőknek írt leveleiben a forgalmas utak helyreállításának fontosságát, ám érdemi intézkedést szerinte nem tettek Nemény Andrásék. Egy grafikát is mutatott arról, szerinte hogyan dugja a városvezetés fejét a homokba ebben az ügyben. Most aláírásgyűjtés kezdődött: nemcsak az érintett utcák lakói, hanem a Gothard-iskolába és Benczúr-óvodába járó gyerekek szülei is ellátták már szignójukkal az ívet - tudtuk meg Kámon önkormányzati képviselőjétől, aki hozzátette: eddig 160-an csatlakoztak a kezdeményezéshez, ám az aláírásgyűjtést folytatják. A petíciót a közgyűlésen átadta Nemény Andrásnak, az ahhoz kapcsolódó dokumentumokat pedig a város jegyzőjének.  

Célkeresztben: Horváth Gábor

Nemény András (ÉSZ) reagálásában utalt rá: az, hogy nem történt semmi ez ügyben, Horváth Gábor alkalmatlanságát mutatja,  ezért László Győző alpolgármestert bízza meg, hogy oldja meg a problémát és számoljon be neki a fejleményekről. A későbbi vita során kiderült: várhatóan László Győzőt indítja képviselőjelöltként a baloldali tömörülés jövőre a körzetben. A Fidesz-frakcióból éppen ezért elhangoztak olyan vélemények: inkorrekt ez a döntés a polgármester részéről. Nemény András azonban azzal érvelt, László Győző az általános helyettese, és joga van ehhez, ezért bízta meg őt a feladattal.

Horváth Gábor biztosan nem tette zsebre, amit a vita során kapott a városvezetőktől: mindhárom alpolgármester célkeresztjébe került, egymás után fogalmazták meg kritikájukat képviselői munkáját illetően. Kecskés László és Melega Miklós képviselők (Fidesz-KDNP) szerint durva, személyeskedő bírálatot és minősítéseket kapott Horváth Gábor, mindez méltatlan a közgyűléshez és városvezetéshez is. A baloldali politikusok nem így látták ezt, ennek ellenére László Győző végül bocsánatot kért, amit Horváth Gábor elfogadott. 

A fideszes képviselőt korábban baloldali főszerkesztő üzenetben "fenyegette"

Ismert, korábban fenyegető üzenetet is kapott Horváth Gábor az ugytudjuk,hu főszerkesztőjétől, aki azt írta neki: "Te ne szórakozz velem mert pokollá tudom tenni a ciklusból hátralévő idődet, több ugysem jut már a szombathelyi közéletben". - Sajnálatos és megdöbbentő, amit történt, hogy már odáig fajult a helyzet, hogy egy magát újságírónak nevező személy üzenetben megfenyegeti egyik képviselőtársunkat - fogalmazott akkor Illés Károly frakcióvezető, aki "Nemény András propagandistájaként" is említette az üzenet küldőjét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában