Elismerések

2023.06.30. 16:03

Dr. Bátor György lett az év orvosa – Szakmai elismeréseket adtak át a Markusovszky-kórház Semmelweis-ünnepén - fotók

Semmelweis-ünnepséget rendeztek péntek délután a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban. A Romhányi-teremben kitüntetéseket és adjunktusi, főorvosi előléptetéseket is átadtak.

Tóth Kata

Forrás: Cseh Gábor

Prof. dr. Márkus Béla, a Tudományos Bizottság elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd ünnepi megemlékezés következett. Dr. Szabó Erika, a Kórházhigiénés Osztály osztályvezető főorvosa Tiszta igazságok, avagy Semmelweis Ignác története egy anya, orvos és higiénés szakember szemével címmel tartott tudományos előadást. Az orvos, a gyermekágyi láz kóroktanának megalapítója alakját felidézve úgy fogalmazott: – A békés megelégedettség az egyén számára jó, az emberiség fejlődéséhez azonban hősökre van szükség, akiknek tettei gyakran nem nyernek életükben elismerést. Semmelweis Ignác több szempontból is kézzel fogható, tiszta igazságokat hagyott ránk, amelyek a higiéniai és orvosi vetületen kívül szülői felelősséget is rónak ránk, hogy emlékét és hagyatékát méltóképpen továbbadjuk a jövő generációinak.

A folytatásban kórházi elismeréseket adott át prof. dr. Nagy Lajos főigazgató, Altmajer Beáta ápolási igazgató és Csuka Lajosné gazdasági igazgató.

Az év orvosa címet dr. Bátor György, a Szemészeti osztály osztályvezető főorvosa kapta. Az év szakdolgozója címet Izsák Katalinnak, az Általános és Érsebészeti Osztály részlegvezető ápolójának adták át; az év gazdasági-műszaki dolgozója címet pedig Gömbös Csabánénak, a Pénzügyi-Számviteli Osztály osztályvezető-helyettesének. A kórház kiváló orvosa lett dr. Doma Géza, a Szülészet-Nőgyógyászati osztály főorvosa, dr. Vígh Éva, a Központi Radiológia főorvosa és dr. Mód Gabriella, a Sürgősségi Betegellátó Osztály főorvosa. A kórház kiváló szakdolgozója címet Szukics Mónika, az Ortopédiai Osztály osztályvezető ápoló helyettese; Vargáné Németh Anita élelmezési koordinátor és Németh Ildikó, a Celldömölki Telephely osztályvezető ápolója érdemelte ki. A kórház kiváló dolgozójaként Rétiné dr. Tóth Anikót, az Igazgatásszervezési Osztály vezetőjét; Csuka Imrét, a Belső Ellenőrzés osztályvezetőjét és Zax Andreát, a Munka-Bérügyi és Humánpolitikai Osztály csoportvezetőjét szólították. 

Főigazgatói dicséretben részesült dr. Paizer Ildikó, a Foglalkozás-egészségügy (Körmend Diabetológia) főorvosa; dr. Szakáll Orsolya, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály adjunktusa, dr. Kovács László, az Általános Belgyógyászati Osztály Nephrológia részlegének főorvosa; Nagy József, az Általános Belgyógyászati Osztály osztályvezető ápoló helyettese, Gömböczné Fider Katalin, a Neurológiai Osztály orvosírnoka; Csizmás Ágnes ápoló (Körmend); Orbán Ildikó, a Logisztikai Osztály csoportvezetője; Kiss Tamás gépkocsivezető és Horváth Szabolcs hivatalsegéd-kézbesítő. A Semmelweis-ünnepségen adták át az adjunktusi előléptetést dr. Farkas Attilának, dr. Görög Petrának, dr. Kremzer Tamásnak, dr. Lukács Ákosnak, dr. Szép Enikőnek és dr. Zarka Gyulának. Főorvosi előléptetést adott át a főigazgató dr. Fehér Zsuzsannának, dr. Gábor Beátának, dr. Kiss Tündének, dr. Kovács Mariann-nak és dr. Tolvaj Balázsnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában