Részletek

2023.06.16. 17:28

Júliustól IC-n is utazhatunk az új országbérlettel - Megtudtuk, hány vármegyebérletet fogyott Vasban

Kelendő az új vármegyebérlet Vasban,  9477 darabot értékesítettek belőle az első hónapban, májusban - közölte lapunkkal Ágh Péter országgyűlési képviselő, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára. 

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Ohr Tibor

Korábban beszámoltunk róla: több ezer, de akár több tízezer forintot is spórolhatnak a vasiak a május 1-jétől érvényes új vármegye- és országbérlettel. Ágh Péter akkor úgy fogalmazott: többet kapunk kevesebbért. Az államtitkár most elmonda: az első hónapban összesen 9477 vármegyebérletet váltottak Vasban, ebből 6073 darabot teljes áron, a többit kedvezményesen vásárolták meg. Hozzátette: ebből 3339 darabot a GYSEV Pénztárban, 3297 bérletet a VOLÁN Pénztárban, 1291 vármegyebérletet pedig a MÁV Pénztárban váltottak meg, valamint 699-en éltek az új lehetőséggel és a MÁV applikációt használták.  

Július 1-jétől az új országbérletek a korábbiaknál is több utasnak kínálnak olcsó és egyszerű megoldást a mindennapi ingázáshoz: megszűnnek az IC-pótjegyek, a helyükbe új, egységes árazású helyjegyek lépnek a vasúti távolsági közlekedésben, amelyek megváltásával immár az országbérletek is felhasználhatók lesznek az IC- vagy más helyjegyköteles vonatok másodosztályán történő utazáshoz.  A MÁV-Csoport közleménye szerint az IC-helyjegy elővételben egységesen 650 Ft, az utazás napján megváltva pedig 990 Ft lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában