Összemérték a tudásuk

2023.06.20. 13:34

Kellett az ész és a kéz is - jó hangulatban telt a Nyugdíjas Akadémikus Szellemi Vetélkedő döntője - fotók

Kedden tartották a Nyugdíjas Akadémikus Szellemi Vetélkedő döntőjét. A két online forduló után tíz háromfős csapat mérte össze tudását és tehetségét a Nádasdy Ferenc utcai klubhelyiségben. 

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Szendi Péter

Fel vagyok készülve, hogy nehéznek tartják majd – mondja Pék Júlia, a szervező Vidám Nyugdíjasok Klubjának klubvezetője, aki jórészt maga találta ki a kérdéseket, majd megoldották és egyeztették azt a saját klubjának tagjai. A fejtörő a versenyzők történelmi, földrajzi, irodalmi felkészültségét tette próbára, a tíz feladat megoldására két órát kaptak a csapatok - segítséget nem használhattak, saját kútfőből kellett dolgozniuk. 

Jól jött ugyanakkor a jó logika: például madárneveket kellett kirakni a négyzetrácsok közé rejtett betűkből. Az elméleti rész után még semmi nem dőlt el: a vetélkedő második része igazán jó hangulatban telt, a kézügyességükkel vagy éppen énektudásukkal sok pontot szerezhettek (és akár veszíthettek) a versenyzők. 

A tízéves múltra visszatekintő vetélkedő élő fordulóját mindig az előző esztendő nyertes klubja szervezheti. Pék Júlia büszke is rá: októberben ünneplik fennállásuk ötödik születésnapját, de ez már a második ilyen rendezvényük. A 25 főt számláló Vidám Nyugdíjasok Klubja a mindennapokban is aktív: rendszeresen járnak moziba, színházba, és szerveznek közös kirándulást. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában