Program

2023.06.22. 17:11

Koncertek, tűzijáték, szentjánosbogár túra - Vármegyeszerte ünneplik a nyári napfordulót

A vármegye több helyszínén is ünneplik a nyári napfordulót – koncertekkel, tűzijátékkal, szentjánosbogár túrával.

Polgár Patrícia

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

Szombathelyen az Emlékmű és Csónakázó-tó környékén pénteken és szombaton a nyárköszöntő vigasságon szórakoztató szabadtéri zenei és egyéb rendezvények színesítik a programot. Az Emlékmű alatt pénteken a Gyárfás Trió, Szandi, Peter Srámek, valamint Korda György és Balázs Klári ad koncertet. Szombaton a 100 Folk Celsius, Varga Viktor, Oláh Gergő, Gáspár Laci és az Első Emelet nagykoncertje szórakoztatja a kilátogatókat. Éjfélkor tűzijáték.

Sárváron az Ataru Taiko dobszínház 22 órakor kezdődő koncertjét követően tűzzsonglőr show kápráztatja el a közönséget – az előadásokat követően a fáklyás menet 23 órakor indul el a Nádasdy-vártól a Csónakázó-tóhoz, ahol tűzijáték zárja a programok sorát.

A Hegypásztor Kör Nyárünnepén szombaton 21 órakor Szentjánosbogár túra indul a Hegypásztor pincéktől Bogáti András vezetésével. A 8 km-es túrán az időszak egyik izgalmas természeti jelenségét, a szentjánosbogarak rajzását figyelik meg a túrázók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában