Emlékek

2023.06.14. 10:00

Ötven év után újra találkoztak Körmenden - fotók

Ötven évvel ezelőtt végeztek a 414. Számú Ipari Iskolában a hölgyek és urak, akik találkozót szerveztek a Rázsó Imre Technikumban. Azért ott, mert az ipari iskola az eredeti helyén – a körmendi Hunyadi utcában – megszűnt, és a 80-as években a jelenlegi technikum épületébe költözött.

Tóth Judit

Nem ma volt, mikor az iskolapadot koptatták

Fotó: Szendi Péter

Az egykori iskolatársak beszélgetéssel, múltidézéssel indították a találkozót. – Az osztályunkban 3 szakma képviseltette magát, női szabónak, autószerelőnek és asztalosnak is tanultak közülünk. Az elmélet közös volt, csak a gyakorlatokon voltunk külön. Huszonkilencen jártunk az osztályba, most tizenhatan vagyunk itt a találkozón. Nyolcan meghaltak, öten nem tudtak eljönni – tudtuk meg Hudopné Andorka Zsuzsannától, aki egykori osztálytársával, Gerencsér Győzővel közösen vállalta a szervezői feladatokat.

 – Van olyan, akiről az elmúlt félszáz évben nem tudtam semmit, sőt ennyi év után meg sem ismertem. Nem ma volt, hogy az iskolapadot koptattuk, de vannak olyan emlékek, amelyek most is elevenen élnek bennem – tette hozzá Zsuzsanna, aki örömmel mondta: hajdani osztályfőnökük Mogyorósi Gézáné és magyartanáruk, Galamb Lászlóné is eljött a találkozóra, amely közös ebéddel zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában