Eredményes volt a pályázat

2023.06.09. 11:26

Többszázezer forinttal kevesebb havi bérleti díjért veszik ki a Savaria mozi kávézóját

Új bérlője lesz az AGORA-Savaria Filmszínház kávézójának, érvényes és eredményes volt az AGORA Savaria Nonprofit Kft. által kiírt pályázat - tájékoztatták szerkesztőségünket az Agora Savaria Kulturális és Médiaközpont munkatársai. 

Tömböly Ágnes

Forrás: VN-archív

Fotó: Unger Tamás

Ismert, a korábbi bérlő havonta 1,1 millió forint plusz áfa összeget fizetett a Savaria Mozi üzlethelyiségének használatáért, ám tavaly már fizetési haladékot kapott az önkormányzattól a mozi rendszeres zárva tartása és a Covid-járvány miatti lezárások következményei miatt. Végül közös megegyezéssel bontott az érintett céggel szerződést az Agora Savaria Kulturális és Médiaközpont. Februárban "Elszámolna a mozi kávézójának bérlőjével az önkormányzat - Kifizetik-e az alufóliát?" címmel közöltünk a témában cikket.

Az elszámolási kérdés után az üzlethelyiségre vonatkozó új pályázat kiírásáról is döntött a februári ülésen a közgyűlés. Az első pályázati eljárást nem koronázta siker, második azonban érvényes és eredményes lett: egy vállalkozás jelentkezett a felhívásra. A bíráló bizottság döntése értelmében a Vasi NN Team Kft. 5 évig, 2028. május 31-ig havonta 510 ezer 900 forint plusz áfa összegért bérelheti az AGORA-Savaria Filmszínház területéhez tartozó kávézót. A nyertes pályázóval legkésőbb június 19-ig kell szerződést kötni - tudtuk meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában