Ezt jó, ha tudod!

2023.06.22. 09:28

Újabb vonatoknál lehet kocsiábrán lefoglalni az ülőhelyet

VN

Illusztráció!

Forrás: MW/archív

Fotó: Fehér Gábor

A vakáció első hétvégéjétől balatoni főszezoni helyfoglalással közlekedő vonatokkal, valamint Győrt érintő szombathelyi, szentgotthárdi és soproni InterCity vonatokkal bővült azon járatok köre, melyekre kocsiábrán megjelölve lehet foglalni ülőhelyet a jegyvásárlás során, hasonlóan, mint amikor moziba vagy színházi előadásra váltunk jegyet, adta hírül honlapján a MÁV-Csoport.

Májusban indította el tesztjelleggel a MÁV-START az úgynevezett grafikus helyfoglalási rendszerét, amely vasúti kocsik ülőhely-elrendezését mutató sematikus ábrák segítségével teszi lehetővé az utasok számára a megfelelő ülőhely kiválasztását és lefoglalását. Június 18-tól pedig a Budapest-Győr vonalon haladó szombathelyi SavariaInterCity-k, valamint a szentgotthárdi és soproni InterCity-kis bekerültek a továbbfejlesztett helyfoglalási rendszerbe. A kocsiábrán kiválasztható ülőhelyfoglalási rendszer az ELVIRA internetes jegyváltási felületen (https://jegy.mav.hu/) érhető el a vásárlási folyamat részeként. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában