Meghiúsuló lehetőségek

2023.07.05. 15:35

Illés Károly: Vegye meg a város a termálfürdő területét!

Halálos vétek lenne a több, mint 1,2 hektáros terület eladása, annál is inkább, mert a termálfürdő későbbi fejlesztési lehetőségei ezzel meghiúsulnak – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Illés Károly frakcióvezető annak kapcsán, hogy a Vasivíz Zrt. értékesítené a belvároshoz közeli ingatlant.

Tömböly Ágnes

Fotó: © Cseh Gábor

Már az sokatmondó, hogy eddig egyedül a Vas Népe írta meg: eladná a Vasivíz Zrt. a termálfürdő 1,2 hektáros területét, rajta kiszolgáló helyiségekkel, sportpályákkal

Illés Károly, a Fidesz-KDNP frakció frakcióvezetője a termálfürdő Kenderesi úti kerítésénél tartott sajtótájékoztatót.

- Halálos vétek lenne a több, mint 1,2 hektáros terület eladása, annál is inkább, mert a termálfürdő későbbi fejlesztési lehetőségei ezzel meghiúsulnak – jelentette ki a politikus, majd úgy folytatta: - Sem két, sem öt, sem tíz éven belül semmiféle bővítés, sőt a város jövőjében sohasem tud megvalósulni a termálfürdő fejlesztése, amennyiben ez a terület értékesítésre kerül – hangsúlyozta Illés Károly. Egyben felszólította Nemény András polgármestert, mint a zrt-ben többségi tulajdonos önkormányzat képviselőjét, hogy tegyen meg mindent a Vasivíz igazgatóságában és felügyelőbizottságában a szombathelyi delegáltakon keresztül, hogy az értékesítés ne tudjon létrejönni. Ha a zrt-nek mindenképpen értékesítenie kell a területet, azt vegye meg a város! - hallottuk Illés Károlytól

A frakcióvezető szólt arról az online petícióról is, amit civilek indítottak annak érdekében, hogy megőrizzék a termálfürdő sport- és zöldterületét.

Megtudtuk: Illés Károly is aláírta a petíciót és mindenkit arra biztat, tegyék ezt meg. Már több, mint 150-en csatlakoztak a kezdeményezéshez. A petíciót ITT találja!

Kérdésünkre – mi szerint a Vasivíz Zrt. tájékoztatása szerint a tervezett ingatlanértékesítésekhez a cég a szombathelyi önkormányzat hozzájárulását kérte – Illés Károly elmondta: májusban zárt közgyűlésen született döntés a céggel kapcsolatosan, a határozati javaslat elfogadását a Fidesz-KDNP frakció tagjai nem támogatták, azt a baloldali, városvezetői többség hagyta jóvá. A politikus elmondása szerint az előterjesztésben egyébként az szerepelt, hogy az ingatlant csak területalakítás és a rendezési terv módosítása után adhatják el, ami szintén közgyűlési hatáskör. Ezek nem történtek meg – mutatott rá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában