Kijáró

2023.07.25. 19:30

Ismét színjátszó tábort szervezett a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület

Ismét színjátszó tábort szervezett a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület július 17. és 21. között a Felső Malomnál. A fiatal színjátszók két magyar és egy német darabot tanultak, egy egész napos összművészeti képzésen is részt vettek: belekóstolhattak a színjátszás fortélyaiba, díszletet is tervezhettek.

Polgár Patrícia

A Márton, a foltozóvarga, a Mumus és a Das Kaugummi Imperium című darabokat több alkalommal adták elő

Forrás: VN/BMKE

Az alsóőri táborban 7–16 év közötti gyerekek vettek részt. A foglalkozásokat HausmannFarkas Elizabeth újságíró, Illyés Márton pedagógus és Bartek Péter Pál képzőművész vezették – tudtuk meg a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület közleményéből. Az első napon a kis színészpalánták játékos kreatív beszédgyakorlaton vehettek részt, majd egy kiválasztott állatot kellett utánozniuk úgy, hogy a többiek kitalálják azt. 

Közben instrukciókat kaptak, hogyan lehet a nonverbális kommunikációval kifejezni magukat, hogyan használják hatékonyan a mimikát. A vidám közös ebédek lendületet adtak, hogy a munkát tovább folytassák. Délutánonként a színdarabokhoz saját maguk készítették el a díszletet, így nemcsak a színjátszásban, hanem a barkácsolás és díszletkészítésben is kiélhették kreativitásukat a diákok. A táborban sokat gyakoroltak, próbaszerűen több alkalommal adták elő a Márton, a foltozóvarga, a Mumus és a Das Kaugummi Imperium című darabokat. 

A többnyelvű darabok lehetőséget adtak arra, hogy a magyar gyerekek fejleszthessék a némettudásukat, a burgenlandi táborozók pedig a magyar nyelvtudásukon tudtak javítani. A szorgos munka mellett a kikapcsolódás is helyet kapott, volt társasjáték, voltak szabadtéri játékok és a hosszú beszélgetések sem maradhattak ki. Végül a mindennapos gyakorlásnak köszönhetően az előadás nagy sikert aratott – a kedvezőtlen időjárás miatt az alsóőri kultúrházban mutattak be a tábor zárónapján a szülőknek. Július utolsó hete a Burgenlandi Magyar Kultúregyesületnél már 55 éve egyet jelent a nyári nyelvi táborral, amelyet július 24–30. között tartanak meg, Zalakaroson. Ez a Nyári Élménynapok következő programeleme az egyesületnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában