Fejlesztés

2023.07.06. 17:14

Megújult belül a Kőszegszerdahelyi SE épülete – Helyi alkotók műveiből nyílt kiállítás a falunapon

Ha július első hétvégéje, akkor kőszegszerdahelyi falunap kulturális programokkal, zenével, tánccal, jó ebéddel. Szombaton egy, a Magyar falu program révén megvalósult fejlesztést is átadtak: megújult a helyi focicsapat, a Szerdahelyi SE épületének belseje.

Tóth Kata

Takács Péter, Ágh Péter és Nemes Gergő

Fotó: Ohr Tibor

A helyi és a vendégcsapat is kulturált körülmények között öltözhet mostantól: a 6 milliós beruházásban kicserélték a padozatot, megújult a víz- és a villanyrendszer és korszerű ajtókat, ablakokat építettek be, tudtuk meg Takács Péter polgármestertől. A fejlesztéssel kapcsolatban Ágh Péter országgyűlési képviselő a helyszínen elmondta: 

– Kőszegszerdahelyen az elmúlt ciklusban számos beruházás valósulhatott meg több száz milliós értékben. Lezárult a csapadékvíz-elvezetés fejlesztése, jutott forrás orvosi eszközökre, belterületi útra. A Kormány Magyar falu programja támogatásával megújult a Kőszegszerdahelyi SE által használt épület belső része is. A falunapon azt is láthattam, hogy a település erős közösséget is alkot.

S ha már falunap: az idein Kőszegszerdahelyről elszármazott és helyi amatőr művészek – Kálovicsné Káldi Bernadett, Takács Éva és Róla Gerda –alkotásaiból állított össze kiállítást Simigla Ildikó. Műsorral készült a Kaméleon Színjátszókör. Fellépett a Liszt-díjas Lakner Tamás, aki Kőszegszerdahely díszpolgára és vendégei, a Magyar Állami Operaház vezető énekművészei: Kriszta Kinga (koloratúrszoprán) és a Simándy-díjjal és Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett Horváth István (tenor). Színpadra lépett a Derű Néptáncegyüttes, a Vadrózsa Népdalkör, a Flórián Tűzoltó Énekkar és a Herényi Népdalkör. Petőfi-verset mondott a színpadon Bognár Anita és Németh Szilvia. Az önkormányzat által szervezett összejövetelen Bognár Györgyné és Major Judit főzött három kondérban: disznótoros káposztával, szarvaspörkölttel lakhattak jól a vendégek a közösségi ház udvarán. A gyerekeknek kézműves foglalkozással, játékokkal készültek az udvaron. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában