Választ kaptunk

2023.07.04. 17:46

Nem csak a Muskátli utcában telepítenének fix traffiboxot Szombathelyen

Rendelkezésre áll a szombathelyi önkormányzat költségvetésében a Muskátli utcai traffibox beszerzésére és telepítésére szükséges forrás – tudtuk meg a városháza kommunikációs vezetőjének válaszából. Mint ahogy azt is: további traffiboxok kihelyezése kapcsán szakmai állásfoglalást kértek az Országos Rendőr-főkapitányságtól.

Tömböly Ágnes

Forrás: MW-archív

Fotó: Bencsik Ádám

Mint arról korábban írtunk, a szombathelyi közgyűlés elé került júniusi beszámolóból értesültünk: „A Muskátli utcában a fix traffibox kihelyezésével kapcsolatos intézkedések elkezdődtek". Kérdésekkel fordultunk a polgármesteri hivatal kommunikációs vezetőjéhez, aki arról tájékoztatott: a szombathelyi önkormányzat költségvetésében megvan a pénzügyi fedezet a Muskátli utcai traffibox beszerzéséhez és telepítéséhez.

Horváth Gábor önkormányzati képviselő az útszakaszon történt halálos kimenetelű gyalogosgázolás után a februári közgyűlésen szorgalmazott mielőtt intézkedést, valamint egyeztetéseket. A politikus akkor úgy fogalmazott: a traffibox elhelyezése itt jó megoldás lehet, hozzátéve: Sárváron az jól működik. 

Kéner Balázs, a városháza kommunikációs vezetője hétfői válaszában arról tájékoztatta lapunkat: a szombathelyi önkormányzat a traffibox berendezés beszerzésére május 3-án kért árajánlatot, majd június 8-án adásvételi szerződés-tervezetet, a szerződéskötés folyamatban van.

Ötmillió forintba kerülhet a városnak

Megtudtuk azt is, hogy a traffibox telepítésének pontos költségéről csak a szükséges szerződések megkötése után tudnak tájékoztatást adni, de az indikatív árajánlatok alapján a beruházás becsült forrásigénye bruttó ötmillió forint.

Szombathely több pontján szorgalmazzák traffibox elhelyezését

A bűnmegelőzési, közbiztonsági és közrendvédelmi bizottság márciusi ülésén támogatta, hogy a képviselők javaslatai alapján az önkormányzat megkeresi az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy más helyszínek (Külső Zanati út, Erdei iskola út, Hunyadi János út, Farkas Károly és Jávor utca, valamint a Középhegyi út) vonatkozásában szakmai állásfoglalást kérjen a traffibox kihelyezésével kapcsolatosan – erre is felhívta a figyelmet Kéner Balázs.

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában