Sárkányhajó

2023.07.22. 20:35

Sárkányhajók Szombathelyen - A profik mellett volt, aki csak aznap reggel tanult meg evezni

A 10. Sárkányhajó Fesztivál délelőtti és délutáni futamain jártunk, ahol az indulókat faggattuk nevezésről, felkészülésről és taktikáról.

Polgár Patrícia

Fotó: © Cseh Gábor

A Szombathelyi Tűzoltóság csapata immár évek óta rendszeresen hajóba száll a fesztiválon - tudtuk meg Kovács Krisztián csapattagtól. Mint elmondta, sokat készültek és győzni érkeztek a versenyre. Az előző napi időjárás miatt a bemelegítésük elmaradt, a versenynap reggelére halasztották azt, 8 órára érkeztek a szigetre, elosztották, hogy ki, hol üljön a hajóban, hogy az ne legyen far- vagy orrnehéz. Taktikájuk a kitartás és a csapatszellem volt.

Az indulók között voltak olyanok is, akik kevésbé vették komolyan a versenyt. Ahogyan az a nevükből is kiderült, a Pontráérünk csapat ad hoc szerveződött, egy baráti társaság tagjai döntöttek úgy a fesztivál előtt pár nappal, hogy elindulnak. Közülük korábban senki nem evezett még, a verseny reggelén gyorstalpalóban sajátították el a technikát.

Az, hogy ez hogyan sikerült nekik, következő cikkünkből derül ki, melyben hozzuk a verseny eredményeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában