Sárkányhajó

2023.07.22. 13:50

Időmérőkkel kezdődött a 10. Sárkányhajó Fesztivál a szombathelyi Csónakázótónál

Összesen 19 csapat, egy délelőtti és egy délutáni etapban méretteti meg magát 200 meteren, délután pedig a Marathon Open Kupát is megtartják, amely során a versenyzők két kilométeren mérettetik meg magukat.

Polgár Patrícia

Fotó: © Cseh Gábor

A versenynapon már kora reggel gyülekeztek a csapatok a Csónakázó szigetén, ahol rövid technikai értekezletet követően Jánosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke és dr. Puskás Tivadar, Szombathely egykori polgármestere, a verseny örökös védnöke köszöntötte a versenyzőket. A hajdani városvezető a sárkányhajózás hazai meghonosításának körülményeit idézte fel. Hozzátette: büszke a nem budapesti központú szerveződésekre, különösen azokra, amelyek Szombathelyen indulnak. Ilyen a Sárkányhajó Fesztivál is. Végül Puskás Tivadar jó versenyzést kívánt az indulóknak, akik előbb bemelegítettek, majd sorban elkezdtek gyülekezni a rajtnál az időmérők megkezdéséhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában