Közügyek

2023.07.30. 16:43

Szendrő: Újra üzemel a kórházi kacsaúsztató Szombathelyen - fotók

Összegyűlt a csapadékvíz a szombathelyi Markusovszky-kórháznál, éppen azon a részen, ahol az új körforgalom épül. 

Tömböly Ágnes

Fotó: Unger Tamás

"Újra üzemel a kórházi kacsaúsztató, a betegek végre gumicsónakkal is tudnak parkolni, a városvezetés pedig itt is tud SUP versenyt rendezni!" - írta vasárnapi posztjához dr. Szendrő-Németh Tamás civil blogger. 

Szerkesztőségünkhöz is eljutott a híre: magasan áll a víz a parkolókban a Markusovszky-kórháznál, ráadásul azon a területen, ahol jelenleg is zajlik egy beruházás. Ismert: a Markusovszky utca - Sugár út - Horváth Boldizsár körút és Dr. István Lajos körút kereszteződésében 108 millió forintból épít új körforgalmat az önkormányzat, miután civil tiltakozás hívta fel a figyelmet az ottani rendszeres forgalmi torlódásokra (is). 

A komolynak látszó csapadékvíz-elvezetési probléma kapcsán kérdésekkel fordultunk a városháza illetékes osztályához, hogy megtudjuk: milyen intézkedéseket tesznek, hogy egy-egy kiadós zápor után az esővíz elfolyjon a Markusovszky utcában is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában