Ezüstmise úrnapján

2023.07.03. 21:00

Szombathelyen tartotta ezüstmiséjét Kercza Csaba Asztrik

At vero úrnapján, június 11-én tartotta ezüstmiséjét Kercza Csaba Asztrik ofm a Szent Erzsébet Ferences Plébánián.

Vas Népe

Kercza Csaba Asztrikot 25 éve szentelték pappá

Forrás: VN

Kercza Csaba Asztrik ofm 1997-ben tett örök fogadalmat, rá egy évre pappá szentelte dr. Paskai László prímás. Így vall magáról: – Szeretem az embereket, a hivatásomat, nagyon szeretek misézni, gyóntatni, muzsikálni, gondolkodni, írni, imádom a Jóistent. Szerepeltem különféle versenyeken, sok-sok koncerten, hangszeren játszom, több CD-n közreműködtem, írtam könyvet, több kisebb lélegzetű kiadványt szerkesztettem. 

Kedvenc kikapcsolódásom a víz és hozzá kapcsolódó sportok, úszás, búvárkodás, a sütés-főzés és a vicc. A 25. jubileum kapcsán úgy fogalmazott: – Ma úgy látom, hogy minden szépség, jóság, igazság, szentség végső soron az Istennel és az egyházzal való egységben foglalható öszsze. Ezért érdemes imádkozni, dolgozni, szenvedni és jó lelkiismerettel örülni. A pap és szerzetes nem az illedelmesség embere, hanem az igazság és szeretet közös szülöttje. Boldog, aki ezt eléri Isten kegyelméből. Kercza Csaba Asztrik ofm úgy látja: a sokszor kellemetlenül igaz őszinteséget mindan - nyiunk napi gyakorlatává kellene tenni. 

– Érdemes vállalni Isten és ember előtt is, vigyázva arra, hogy se Isten helyett, se saját vélt méltóságom miatt meg ne sértődjek senkire, tudjam felismerni és megválaszolni a szükségletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában