Jegyzet

2023.08.13. 12:44

Lélegzetállító felvételt készített fotósunk a Ság-hegyen

Vaol.hu

Forrás: Szendi Péter

Lélegzetállító képet készített fotósunk az éjjel a Ság-hegynél. Most itt van az alkalom, hogy felnézzünk az égre, hisz napjainkban észlelhetők leginkább a hullócsillagok. 

Van bennük valami, valami rejtélyes és misztikus. A kozmosz egy kis darabja kelt útra és látogatott meg minket, embereket. Itt, a Földön. Mindig örömmel és ámulattal tölti el az éjszakai égbolt kémlelőjét a jelenség. Felragyog az arcunk, kívánunk valamit, ami reményeink szerint a hullócsillag segítségével valóra is válik. Augusztusban különösen szép arcát mutatja az éjszaka. Ilyenkor sok meteorban - hullócsillagban - gyönyörködhetünk, főleg 12-13. környékén, azaz a ezen a hétvégén. Az égi jelenség szinte bárhonnan látható. Ha azonban különlegesebb élményt szeretnénk, akkor érdemes egy fényszennyeződéstől mentes, nyugodt és csendes helyet választani. Így tett fotósunk is, aki a Ság-hegy kráteréből készített fantasztikus felvételt.

Forrás: Szendi Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában