Megtörtént

2023.08.30. 16:35

Elmaradt a csinnadratta: aláírták a szombathelyi fürdőterület adásvételi szerződését

Elmaradt a csinnadratta, úgy tűnik, anélkül írták alá a szombathelyi termálfürdő területrészére vonatkozó adásvételi szerződést a napokban. A Vasivíz Zrt. nettó 221 millió forinthoz jut.

Tömböly Ágnes

Fotó: © Cseh Gábor

Szívesen megörökítettük volna a közfelháborodást kiváltó, és emiatt közérdeklődésre számot tartó eseményt, ahogy tulajdonost cserél a szombathelyi termálfürdő területrésze, sportpályái és mintegy 1200 négyzetméteres épülete, hiszen számos sporteseménynek, közösségi programnak adott otthont az ingatlan az elmúlt években. 

Az adásvételi szerződés aláírásának pillanataira azonban nem kaptunk meghívót, sőt, a cég hírei, lakossági tájékoztatói között sem találtuk nyomát egy arról szóló beszámolónak.

Ismert, az ingatlan értékesítésének terve úgy derült ki, hogy dr. Szendrő-Németh Tamás civil blogger egy videóbejegyzésben felhívta rá a figyelmet. Online petíció is indult tiltakozásként, amit 340-en írtak alá. 

Most a Vasivíz Zrt. honlapján a nyilvános szerződéses adatok között közzétett szűkszavú tájékoztatóból tudtuk meg, aláírták a szombathelyi termálfürdő területrészére vonatkozó adásvételi szerződést.

Értesüléseink szerint - erre már a nyilvánossággal megosztott adatok nem tértek ki - kedden látta el kézjegyével a Vasivíz Zrt. és a Green Thermal Comfort Zrt. képviselője a dokumentumot. Kétszázhuszonegymillió forint plusz áfa összegért (négyzetméterenként mintegy 23 ezer forintért) juthatott az 1,2 hektáros területhez (rajta mintegy 1200 négyzetméteres épülettel és sportpályákkal) egy júliusban alakult szombathelyi cég.

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában