Összefoglaló

2023.08.28. 07:00

Ez történt: Halász Bence bronzérmes, szúnyoginvázió, halálos baleset, régészeti feltárás és az e-rollerek

Összefoglaltuk az elmúlt napok fontosabb vasi eseményeit.

Vaol.hu

Szúnyoginvázió Vasban: ki hogyan kezeli a kialakult helyzetet?

Évek óta nem tapasztalt szúnyoginvázió érte el megyénket. Az országos szúnyoggyérítési program jövő héten már érint vasi területeket, ezzel párhuzamosan több önkormányzat megrendelte a légi irtást.

Régészek kutatják a Vasvári Sáncot - Fémdetektorral harci eszköz maradványát is megtalálták a védmű külső felén - fotók

A Vasvár melletti Árpád-kori Vaskapu rekonstrukcióját is segíthetik az úgynevezett római sáncon zajló ásatások eredményei.

Halálos baleset Vas vármegyében, a sofőr nem használta a biztonsági övet - helyszíni fotók

Kedden délután halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Csákánydoroszló és Halogy között. Információink szerint egy Kia személyautó haladt Csákánydoroszló irányából, amikor Halogy település előtt egy erősen jobbra ívelő kanyarban valószínűleg a nem megfelelő sebesség miatt az autó kisodródott, majd az út melletti mezőgazdasági területen felborult. 

Rollerhasználat Szombathelyen: baleseti statisztikát kértünk a kórházból, szakemberrel is beszéltünk

Gyors és kényelmes a közlekedés az e-rollerekkel, viszont egyre több baleset is köthető ezekhez. Ritka, hogy valaki felkészülten száll rollerre – a veszélyforrásokról szakembert kérdeztünk, a kórháztól baleseti statisztikát kértünk.

Drámai versenyen lett bronzérmes Halász Bence

A Szombathelyi Dobó SE vb-bronzérmes és Eb-második kalapácsvetője, Halász Bence szenzációs versenyt produkálva a dobogó harmadik fokán végzett a vasárnapi döntőben az atlétikai világbajnokságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában