Gázrekonstrukció

2023.08.31. 11:06

Jövő hétre tervezik a szombathelyi Bem József utca aszfaltozását

A szombathelyi önkormányzat közleményben tájékoztatta lapunkat az ügyben.

Vaol.hu

Forrás: Facebook/Szombathely MJV

A kivitelező tájékoztatása szerint a Bem József utcában folyamatban lévő, MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. által végzett 302 fogyasztási helyet érintő gázrekonstrukció közlekedést érintő munkálatai a kért határidőre, azaz iskolakezdésre befejeződtek. 

A tervek szerint a Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola mögötti parkoló jelenleg munkaterületi részét és a Bem József utca érintett szakaszának aszfaltozását az időjárás függvényében 2023. szeptember 4. és 6. között teljes szélességében, két sávon elvégzi, amihez az önkormányzat saját forrásból csaknem 7,5 millió forintot tesz hozzá.

A munkaterület helyreállítása során mind a zöldterületeket, növényeket, mind a szilárd burkolatokat helyreállítják, az aszfaltozott területeket jobb minőségben, nagyobb felületen. A helyreállítás része lesz majd a forgalmat segítő-szabályzó útburkolati jelek felfestése is.

A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola mögötti parkolónál a gyalogos közlekedés zavartalan, az érintett parkolónál pedig az aszfaltozási munkálatok befejezéséig szeptember 1-től hétköznaponként a reggeli időszakban a közterület-felügyelet munkatársai segítik az iskolába és a közeli óvodákba érkező autósok biztonságos parkolását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában