Új gócpont alakulhat ki

2023.08.02. 17:30

Körforgalom épül Szombathelyen - Nehezebbé válik a mentők áthaladása a Sugár úton?

Kettőről egy sávosra szűkítették az útszakaszt Szombathelyen a Sugár út végén, az épülő körforgalomnál. Akadálytalan lesz-e a mentők közlekedése? - ezt a kérdést feszegeti Horváth Gábor önkormányzati képviselő Facebook-posztjában.

Tömböly Ágnes

Forrás: Unger Tamás

Az önkormányzati képviselő korábban már közgyűlésen is felvetette a problémát: új gócpont alakulhat ki a Sugár út - Markusovszky utca kereszteződésében létesülő körforgalommal. Szerdán közösségi oldalán pedig arról írt: "A Sugár út irányából a mentőknek sokkal nehezebb lesz az áthaladás a járdaszigetek behúzása miatt. Az útszakasz áteresztőképessége csökken, az autók nem tudnak lehúzódni, így a mentőautók időt veszíthetnek. Látható, hogy minden irányból ugyanazt a megoldást választotta a tervező, ami a mentőállomás miatt a kórház irányába (Markusovszky Lajos utca) is problémát fog okozni a mentők számára a reggeli és délutáni csúcsidőben" - fejtette ki Horváth Gábor. 

Hozzátette azt is: "Véleményem szerint a szigeteket szűkíteni kellene, a Sugár út felől a járda mellé felfesteném mentők, a parkolást korlátoznám az egyházmegyei ingatlan mellett, így biztosítva a szabad utat a mentők részére.

A Markusovszky utcában a körforgalom irányába a középszigetnél biztosítani kellett volna visszafordulási lehetőséget, így nem kellene elmenni az autósoknak a körforgalomig és ott visszafordulni a kórház irányába. Sokan az üres parkolóhelyek miatt eddig is így fordultak vissza, hogy a kórház oldalán felszabadult parkolót igénybe tudják venni. Ezzel is növekedik a körforgalom terhelése. A leendő társasház számára nem adtam volna útcsatlakozási kapcsolatot a Markusovszky utcában" - közölte Horváth Gábor.

Kérdéseinket elküldtük a városháza illetékes osztálya felé, érdeklődtünk arról is: egyeztettek-e a mentőszolgálat vezetőivel a beruházás előkészítése során?

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában