Előadás

2023.08.23. 07:00

Mit tegyünk, amíg megérkezik a mentő? - Kőszegen szerveztek foglalkozást - fotók

Mit tegyünk, amíg megérkezik a mentő? címmel gyakorlati oktatásra, interaktív játékokra, beszélgetésre hívta a kis és nagy gyerekeket és szüleiket a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) Kőszeg és Kőszeghegyalja Nagycsaládos Csoportja kedden a Jurisics-vár KÖSZHÁZ-ba.

Tóth Katalin

Nacsa Zoltán egy kötést rakott fel Amberboy-Kiss Lili „sérülésére”

Forrás: Unger Tamás

Nacsa Zoltán mentőtechnikus, az Országos Mentőszolgálat munkatársa – maga is nagycsaládos –kezdésként elsősegély-kvízkérdésekkel készült. Majd beszélt az elsősegélynyújtás céljáról, feladatáról. Témát adott az alapszintű felnőtt és gyermek újraélesztés. Az előadó érintette a légúti idegentest eltávolításának módját. Szóba került az is, hogy mit tehetünk laikusként az eszméletlen beteg ellátásáért. Beszélt a vérzések fajtáiról és ellátásukról, a sérültek, betegek fektetési módjáról, valamint arról is, hogy mitévők legyünk, ha háztartási balesetet szenvedünk. Hogyan ismerhetjük fel a gyakori és életveszélyes kórképeket? Mikor hívjunk mentőt? Melyek a közlekedésben alkalmazható védőfelszerelések? Miért életbe vágóan fontos a használatuk? – ezekről is hasznos információval szolgált. Mindezt úgy, hogy végig fenntartotta a gyermekek figyelmét, bevonta őket a beszélgetésbe.

Az ingyenes előadást a NOE Kőszeg és Kőszeghegyalja Nagycsaládos Csoportja szervezte. Vezetőjük, Erneszt Judit elárulta, egy sorozat első állomásaként hirdették meg a keddi programot. Céljuk egyebek mellett az, hogy tudatosságra neveljéka fiatal generációt az áldozatoknak nyújtott segítség, támogatás témájában. A mentőtechnikus iránymutatásával kedden ki-ki gyakorlatot is szerezhetett az elsősegélynyújtásban. A következő alkalmakkor mások mellett a bűnmegelőzés, az online világ veszélyei, az önvédelem kerülnek majd fókuszba. Mindenkit – nem csak nagycsaládosokat – várnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában