Elfogadás és befogadás erősítése

2023.09.21. 13:17

Együtt, egymásért tanulnak - Közös programban vesznek részt a Reményik-iskola diákjai

A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt. A kezdeményezés célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítése.

Vaol.hu

Forrás: VN

Az iskola honlapján közzétett beszámoló szerint a résztvevők "közös" iskolában ismernek meg bibliai történeteket, s ezek köré épülnek különböző tantárgyak. A közös tanórák a Johanneumban és a Reményik iskolában valósulnak meg a Szombathelyi SOTER Evangélikus Egyesület támogatásával. A megvalósításra a Magyarországi Evangélikus Egyház Andorka Eszter pályázatán nyertek támogatást.  

Mint írják, az élmény alapú találkozások lehetőséget adnak egymás jobb megismerésére, önismeretre, a kommunikációs készség fejlesztésére, konfliktuskezelésre, stresszkezelésre, az emberi méltóságot tiszteletben tartó, méltó ember-emberhez való viszony erősítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában