Választás 2024

2023.09.14. 18:39

Márki-Zay pártjának alelnöke függetlenként száll ringbe egy polgármesteri székért

Videóüzenetben jelentette be Bana Tibor: függetlenként elindul Szentgotthárd polgármesteri székéért. A politikus pár hónapja egyik alapítója volt a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett új pártnak, a politikai tömörülés egyik alelnökeként mutatták be.

Tömböly Ágnes

Forrás: Bana Tibor közösségi oldala

– Nagyon fontosnak tartottuk, hogy létrehozzunk egy új pártot, mert sok jelzés érkezett hozzánk, hogy szükség van egy új politikai erőre, amely alternatívát tud kínálni – mondta Bana Tibor volt jobbikos parlamenti képviselő a Mindenki Magyarországa Néppárt első, júniusi budapesti sajtótájékoztatóján - erről a Magyar Nemzet tudósított

Csütörtökön közzétett videó bejegyzésében a vasi politikus már azt jelentette be: a jövő júniusi önkormányzati választáson független jelöltként elindul Szentgotthárd polgármesteri székéért. Bana Tibor szerint ugyanis változásra van szükség a településen. Leszögezte azt is:  "Csak és kizárólag az motivál, hogy városunk előbbre jusson. Világnézettől, pártszimpátiától függetlenül mindenkivel együtt szeretnék működni, aki Gotthárdért dolgozik" - írta. 

 A videóüzenetben és a szerkesztőségünk részére küldött közleményben nem tértek ki arra, miért nem a Márki-Zay Péter, egykori baloldali miniszterelnök-jelölt által vezetett Mindenki Magyarországa Néppárt színeiben méretteti meg magát a párt alelnöke a következő helyhatósági választáson.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában