Ezt jó, ha tudod

2023.09.25. 18:44

Mutatjuk hol és mikor lesz lomtalanítás Sárváron

Illusztráció!

Forrás: MW/archív

Fotó: Lang Róbert

Mint a közösségi oldalán megosztott tájékoztatásból kiderül, Sárváron idén körzetekre bontva valósul meg a lomhulladék összegyűjtése és elszállítása. A város közigazgatási területén, az első számú körzetben szeptember 30-án, a második számú körzetben október 7-én és a hármasban pedig október 14-én zajlik majd a lomhulladék elszállítása a mellékelt körzetbeosztás szerint.

Forrás: Facebook/ Sárvár Lendületben

A kihelyezett lomhulladék mennyisége nem haladhatja meg az 1 m3/háztartás mennyiséget. Lomtalanítás során kihelyezhető hulladékok: a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó nagydarabos háztartási lomhulladék. (EWC 20 03 07) Például: kanapé, ágy, ágybetét, szekrény, fotel, szék, szőnyeg, kerti bútort stb. A nagyméretű lomokat (pl.: ágy, szekrény, ülőgarnitúra) szétszedett állapotban kell kihelyezni úgy, hogy az kézi erővel könnyen mozgatható legyen. Az elszállításra kerülő lomhulladék kizárólag lakossági eredetű lehet!

A lom hulladékokat a meghirdetett gyűjtés első napján 6.00-tól, az ingatlanok előtti, szállítójárművel megközelíthető közterületről folyamatosan szállítják el. A hulladék mennyiségétől függően ez akár több napot is igénybe vehet. Egy adott utcában már befejezett gyűjtés után kihelyezett lom hulladékokat nem tudják elszállítani.

Az önkormányzat oldalán megosztott tájékoztatás alapján nem helyezhető ki: zöldhulladék, szelektív hulladék, állati tetem, gazdálkodói-vállalkozói tevékenységből származó hulladék, autóbontásból származó autó alkatrész (pl.: kárpit, szélvédő, lökhárító stb.), építési-bontási hulladék (pl.: mosdókagyló, csempe, WC csésze, ablak, ajtó, üveg, síküveg, tükör stb.), szóródó-, lapátos-, zsákos hulladék, személy-, teher-, traktor gumiabroncs, veszélyes hulladék, elektronikai hulladék, fém hulladék és kézi erővel nem rakodható túlsúlyos, vagy túlméretes hulladék.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában