Felhívás!

2023.09.08. 18:10

Vasi állatmentő egyesületek fogtak össze a Gencsapátiban elütött kutya megmentéséért - videó, fotók

A gencsapáti Parányi Állatvédő Civil Szervezet Facebook-oldalán osztotta meg Lujza kutya – és egyben az állatvédő egyesületek – szomorú történetét és segítség kérését. Két vasi állatvédő egyesület összefogása kell ugyanis ahhoz, hogy Lujza kezeléshez juthasson.

Polgár Patrícia

Forrás: VN

Lujza korábban sem volt ismeretlen az állatvédő szervezetek előtt, ugyanis a Szombathely közeli faluban élő idős gazdájától már többször elkóborolt. Ezúttal azonban nem jutott haza, egy autó elütötte. Szerencsére egy olyan hölgy találta meg, aki nem hagyta sorsára a kutyust, állatorvoshoz sietett vele. A kutya jobb hátsó lába lóg a sérülés következtében, pár lépés után elfekszik, fájdalmai vannak. A röntgenvizsgálat megerősítette, hogy gond van, Lujzát műteni kellene, ugyanis elmozdult a combcsontja.

Forrás: VN

Sajnos a kutyáról a gazdái lemondtak (annak a tényét, hogy az övék lenne is tagadták) a menhelyek pedig olyannyira túlterheltek – országos szinten is -, hogy Lujzát egyik vasi létesítmény sem tudta befogadni. Így került a Parányi Állatvédő Civil Szervezet – valóban parányi, ám annál elhivatottabb – csapatához, akik az elhelyezését tudták vállalni, ám a 170 ezer forintos műtét költségeit már nem. Így hát összefogtak a Fekete István Állatvédő Egyesülettel, akik adománygyűjtést indítottak a sérült eb számára.

Lujza tehát félig parányis, félig fekete istvános lett, a két szervezet közösen dolgozik a megmentésén. Mint azt a közösségi oldalukon is írják, a műtét után a kutya újra lábra tudna állni. Ehhez pedig a legkisebb adomány is jól jön számukra.

Az, aki szívesen támogatná a kutyus felépülését, a Fekete István Állatvédő Egyesület 50453197-10016415-os számlaszámára vagy PayPal-on keresztül a [email protected] címre tud utalni. A közleményben kérik feltüntetni, hogy „Lujzának”.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában