Cserediákprogram

2023.10.26. 14:00

A gyümölcsös jégkrémből jutott minden diáknak – a Nagy Lajos Gimnáziumban jártak a Rotary Club Szombathely képviselői

Cserediákprogramjukhoz kapcsolódóan a napokban több iskolában oszt jégkrémet a tanulóknak a Rotary Club Szombathely. Csütörtökön a Nagy Lajos Gimnáziumban 570 diák napját édesítette meg a gyümölcsös finomság.

Tóth Katalin

Fotó: Unger Tamás

Az iskola udvarán Kiss-Kocsis Ágnes, a Rotary Club Szombathely elnöke köszöntötte a pedagógusokat és a diákokat. Mint mondta, a Rotary Clubról az elmúlt években a támogatásai, mentorprogramja vagy éppen jótékonysági rendezvényei kapcsán hallhattak, ezúttal az egy tanévet Szombathelyen töltő nemzetközi cserediákjaikat ismerhetik meg. Szombathelyen ugyanis a klub harminc évvel ezelőtti újraalapítása óta küldenek és fogadnak diákokat a világ különböző tájairól. Mint kiderült, az idén két szombathelyi középiskolásnak volt lehetősége egy teljes tanévre elutazni fogadó családhoz az Egyesült Államokba, illetve Tajvanra. Mindketten hamar beilleszkedtek a család és az új tanulóközösségük életébe: egyikük már a helyi vízilabda csapat aktív tagja, a másikuk elsajátította a mandarin nyelv alapjait – újságolta Kiss-Kocsis Ágnes.

Fotó: Unger Tamás

Hírt adott arról is, hogy a kint tanuló diákok családjához néhány hónapja érkezett egy floridai és egy mexikói tanuló, Sam és David. Sam Madsen a Nagy Lajos Gimnáziumba jár, Miguel David Rayos pedig az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumba. Magyar nyelvű osztályokba kerültek és hetente vesznek részt a klub által fizetett magyar nyelvórákon. Az a cél, hogy tanév végére megismerjék kultúránkat, alap társalgási szinten értsenek és egy kicsit beszéljenek magyarul. Az elnök végül arra buzdította a gimnazistákat, hogy bátran jelentkezzenek a Rotary mind az öt földrészen jelen lévő cserediákprogramjához, amely lehetővé teszi számukra, hogy a világ bármely országába eljussanak.

A finom, gyümölcsízű jégkrémet Samet és David segítettek kiosztani az udvaron diáktársaik között. A Rotary Club Szombathely összesen 3600 jégkrémet juttat el általános és középiskolás tanulóknak a Zrínyi Ilona Általános Iskolában, a Reményik Sándor Általános Iskola és AMI falai között, az Oladi Általános Iskolában és a cserediákok fogadó iskoláiban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában