Helyi közélet

2023.10.28. 18:58

A Kölcsey végzősei a hagyomány szerint bált is tartottak

A Kölcsey-gimnázium negyven végzős diákjának tűzték fel a középiskolás évek végét jelző szalagot az elmúlt hétvégén a Batthyány Örökségközpont színháztermében.

Vaol.hu

A szalagavatón Laczó Tamás, a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatója mondott beszédet, kiemelve, hogy a mostani végzősök az utolsók, akik a pandémia idején edződtek, elsők viszont azok között, akik a NAT 2020 szabályai szerint, új keretek között készülnek az érettségi vizsgára. – A szalag – mint oly sokszor ismételjük – a felnőtté válás szimbóluma számotokra is, de ez önmagában kevés. Weöres Sándorral szólva: „A körülmény hatalma a tettet fogva tartja”, vagyis rajtatok áll, hogy felnőttök-e a feladathoz – hangzott el. A 12. évfolyamosoknak a két osztályfőnök, László Lívia és Kocsis Andrea tűzte fel a szalagot. Ezután – a gimnázium hagyományaihoz hűen – bál következett a Körmendi Rendvédelmi Technikum éttermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában