Elismerés

2023.10.09. 13:26

Átadták a Caritas Hungarica díjakat - A kitüntetettek között három önkéntes a Szombathelyi egyházmegyéhez tartozik

Átadták a Caritas Hungarica díjakat Budapesten szombaton, a kitüntetettek az újbudai Magyar Szentek templomában vehették át a díjakat ünnepi szentmise keretében. Idén 38 önkéntes részesült az elismerésben, közülük három a Szombathelyi egyházmegyéhez tartozik.

Vaol.hu

Gál Lászlóné, Finy György és Pál Józsefné

A Katolikus Karitász Caritas Hungarica díjjal ismeri el azon önkéntesek munkáját, akik kitartóan és áldozatosan segítik rászoruló embertársainkat. Egyházmegyénkből kitüntették Finy Györgyöt, a szombathelyi Segítő Szűz Karitász Csoport vezetőjét, aki közel harminc éve példamutató szorgalommal irányítja a rászoruló idősek segítését. Gyakran szervez nekik összejöveteleket, de az egyedül élő, lakásukból kimozdulni nem tudó nyugdíjasokat és betegeket is felkeresik otthonaikban. Hetente vesz részt az élelmiszermentő akcióban, így a plébániájához tartozó rászorulók rendszeresen jutnak adományokhoz. Emellett ruha, bútor, tűzifa adományok, illetve gyógyászati segédeszközök beszerzésében is segít. Finy György fontosnak tartja a fiatalok megszólítását: a munkaszervezésbe, adománygyűjtésbe és logisztikai feladatok ellátásába is bevonja őket. Szorgalma, és kitartása példaértékű.

Gál Lászlóné a Gutorföldei Karitász Csoport alapítójaként és vezetőjeként hosszú évek óta kiemelkedő munkát végez a plébániához tartozó rászorulók segítése érdekében. Szervezőkészségét dicséri, hogy a lakosság lelkesen támogatja a jól bejáratott Karitász adománygyűjtést. A „Zöldellő kertek” programban aktívan vesznek részt, a családok öngondoskodó kertészkedését mindvégig segítik. Munkatársai számára nemcsak szakmai, hanem lelki feltöltődésre is keres alkalmat. Lelkiismeretessége és önzetlensége példaértékű.

Pál Józsefné a Murarátkai Karitász Csoport vezetőjeként elkötelezett önkéntes, aki már a csoport megalakulása előtt is megtalálta a módját a segítésnek. A 2014. évi ár-és belvízkárok enyhítésében élen járt, és rendíthetetlenül szervezte az adományok gyűjtését: intézte a tisztító-, fertőtlenítő-, penészgátlószerek megvásárlását, és személyesen vitte ki azokat a családokhoz. A helyreállítási munkálatok alatt beltéri falfestéket, takarítószereket, bútorokat, hűtőgépet szerzett be. Ahol szükséges volt, építőanyagot, valamint a munkához nélkülözhetetlen szakembereket is keresett. Gyakran juttat másoknak élelmiszert, ruhát és a gyermekeknek babakocsit. A helyi közmunka programban résztvevőket kiemelten segíti természetbeni adományokkal. Óriási hittel és alázattal fordul embertársai felé. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában