Közlekedés

2023.10.20. 12:54

Ismét szabad a pálya az újrafoltozott Széll Kálmán utcában

Leaszfaltozták a csatornafedelek körül körbevágott részeket és a figyelmeztető táblák is eltűntek a Széll Kálmán utcából. Elmondhatjuk: ismét szabad a pálya az újrafoltozott Széll Kálmán utcában. Olvasóinkra bízzuk, hogy eldöntsék: amit most az útszakaszon tapasztalnak, osztrák minőség-e.

Tömböly Ágnes

Fotó: Unger Tamás

Több helyen felvágták az útburkolatot a Széll Kálmán utcában számoltunk be róla a hét elején. Dr. Szendrő-Németh Tamás civil blogger hívta fel legutóbbi bejegyzéseiben a figyelmet az autósok számára bosszantó helyzetre. Azt írta: „Aki látott ilyen technológiával Ausztriában csatornafedelet cserélni, legyen szíves küldjön róla képet!”.

Kérdésekkel fordultunk akkor Horváth Attila alpolgármesterhez, hiszen májusban a városvezető nyilatkozott a csatornafedelek szintbehelyezéséről. - Azt a technológiát fogjuk használni, amit Ausztriában is alkalmaznak. Reméljük, hogy komoly minőségi javulást tudunk ezzel elérni a szombathelyi közlekedésben – mondta májusi sajtótájékoztatóján Horváth Attila.

Fotó: Unger Tamás

Mostani megkeresésünkre az alpolgármester kifejtette: „A Széll Kálmán utcában az akna fedlap cseréjét a nyertes vállalkozó Szkendó Kft. a következő technológiával készíti: gyorskötő betonnal készül a lebúvó cső rögzítése a fedlap körül, és KASI öntvény-beton keretes akna fedlap kerül beépítésre”. 

Időközben leaszfaltozta a Széll Kálmán utca érintett területeit a kivitelező, péntek délelőtt pedig a jelzőtáblák is eltűntek az útszakaszról. Kérdéseinkre, mi szerint Ausztria melyik részén alkalmazzák ezt a technológiát, illetve mitől osztrák ez a technológia (?) - Horváth Attila úgy reagált: „Az alkalmazott technológiával és megfelelő karbantartás mellett reményeink szerint az Ausztriában tapasztalt minőség elérhető lesz”. Utóbbi megítélését ezúttal is olvasóinkra bízzuk. Érdemes mindenesetre tudni: ezzel a technológiai megoldással városszerte mintegy 200 csatornafedelet helyeznek szintbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában