Magyar falu program

2023.10.06. 08:35

Megújult a templom körüli temető kerítése Jákfán

Összefogással, a Magyar falu program támogatásával és önkormányzati forrással újulhatott meg a katolikus templom körüli temető kerítése Jákfán.

Polgár Patrícia

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Fodor Lászlóné polgármester – a háttérben a jákfai templom és a megújult kerítés

Fotó: Ohr Tibor

Fodor Lászlóné polgármester elmondta, a terület az evangélikus és katolikus egyház, valamint a település közös tulajdonában áll. Az evangélikusok a Magyar falu programban pályáztak a terület körbekerítésére, ugyanis a temető hátsó oldalán könnyen bejártak a vadak. A nyertes pályázat öröme végül megadta a kellő löketet a falu önkormányzatának ahhoz, hogy saját forrásból felújíttassa a kerítés főút felőli oldalát is, így az utcafronton új kerítés és kapu is készült. 

– Jákfán a kormány Magyar falu programja révén megújulhatott a temető kerítése. Az elmúlt években polgármester asszonnyal együttműködve sok helyi fejlesztést tudtunk megvalósítani – fogalmazta meg Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője. – Településünk a Magyar falu program keretében több fejlesztésen ment keresztül, köztük a volt tűzoltószertár épületének felújítása és a környék útjainak rendbetétele. Az e ciklusban történt nagy beruházásaink között említhetnénk még a játszótér bővítését és az orvosi rendelői eszközök beszerzését, az önkormányzat melletti közösségi épület felújítását. Ezek a fejlesztések hozzájárultak ahhoz, hogy a településünk lakosságának létszáma növekedjen, megtartó ereje továbbra is biztosítva legyen – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában