Sajtótájékoztató

2023.10.26. 20:00

Új gyermekorvos érkezik Sárvárra - Dr. Palatka János novemberben már munkába áll az 1. körzetben

November 2-án munkába áll az új sárvári gyermekorvos az 1. számú gyermekorvosi körzetben. A részletekről Kondora István polgármester és Szabó Zoltán alpolgármester adott tájékoztatást csütörtökön a Városházán.

Vaol.hu

Forrás: VN

Kondora István polgármester az új gyermekorvos munkába állásának előzményeiről számolt be elsőként. Mint azt elmondta, az 1. számú gyermekorvosi körzetben az orvosi ellátási szerződés – dr. Kálózi Patrícia felmondása miatt - 2023. október 31. napjával megszűnik. A sárvári önkormányzat, amint tudomására jutott a doktornő szándéka, megkezdte a tárgyalásokat a gyermekorvosi ellátás folyamatosságának biztosítása érdekében. Így dr. Palatka János gyermekorvos november 2-án megkezdi a munkát a körzetben. A polgármester azt is elmondta, az orvossal kötendő szerződést a csütörtöki képviselő-testületi ülésen hagyták jóvá és arra az időre, amíg tart a felmondási ideje az előző munkahelyén, helyettesítési szerződést kötöttek vele. Amint ez lejár, azt követően nyílik lehetőség a feladat-ellátási szerződés megkötésére.

Dr. Palatka János 1986-ban csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgát, 1991-ben nukleáris medicina szakvizsgát tett, 2011-től egészségbiztosítási szakorvosként is tevékenykedik, továbbá a Corvinus Egyetemen egészségügyi menedzser szakképesítést is szerzett. Dolgozott a kaposvári kórház gyermekosztályán, majd Szombathelyre, a Markusovszky-kórházba került, ahol az Izotópdiagnosztikai Osztályt vezette. Ezután Celldömölkön folytatódott a pályája, ahol újra gyermekorvosként praktizált. 2020. augusztus 1-je óta Szombathelyen, a Váci úti gyermekorvosi körzetben dolgozott – ismertette az orvos korábbi pályáját Szabó Zoltán alpolgármester.

Kondora István a 2. és a 3. számú gyermekorvosi körzetekkel kapcsolatban is tájékoztatást adott. Elmondta, hogy a 2. számú körzetben – az ott praktizáló doktornő nyugdíjazására tekintettel - 2024. január 26-ával szűnik meg az ellátási szerződés, míg a 3. számú gyermekorvosi körzetben – a körzet gyermekorvosa felmondása miatt - szintén ezzel a dátummal szűnik meg az ellátási szerződés. - Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk annak érdekében, hogy a gyermekorvosi ellátás 2024. január után is zavartalanul és megnyugtatóan folytatódjon Sárváron – tette hozzá a polgármester.

Végezetül Szabó Zoltán biztosította a sárváriakat: a következő hetekben folyamatosan tájékoztatást adnak a sárvári gyermekorvosi ellátás alakulásával kapcsolatban az érintett szülőknek, illetve a közvéleménynek, addig is kérik mindenki türelmét.

Dr. Palatka János jelenleg Szombathelyen a Váci úti orvosi rendelőben dolgozik gyermekorvosként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában