Összegzés

2023.10.23. 08:29

Szijjártó Péter Szombathelyről, bíróság előtt a gyöngyösfalui tragédia, balhé a Fő téren - Ez történt az elmúlt héten Vas vármegyében

Összefoglaltuk az elmúlt napok fontosabb vasi eseményeit.

Vaol.hu

Szijjártó Péter: Mi 14 nagyberuházáshoz ajánlottuk ki a szombathelyi ipari parkot

"Mi az idei esztendőben 14 nagyberuházáshoz ajánlottuk ki a szombathelyi ipari parkot, azonban az nem segített a beruházók bizalmának felépítésében, hogy egy politikai hecckampányt indított a szombathelyi önkormányzat ellenzéki tábora az elektromos autóipari beruházásokkal szemben" - nyilatkozta lapunknak Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

Balhé miatt vonultak a rendőrök a szombathelyi városháza elé - Húsklopfolóval és sodrófával estek egymásnak - videó - frissítve!

Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint négy férfi és egy nő verekedett össze Szombathelyen kedden. Csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult ellenük eljárás.

 

Gyöngyösfalui tragédia: kidőlt fa miatt vesztette életét egy iskolás a kalandparkban - Tagadja bűnösségét a két vádlott - fotók

Annak idején lapunk is beszámolt arról a 2020 októberében bekövetkezett tragédiáról, amely során a gyöngyösfalui kalandparkban osztálykirándulás közben életét vesztette egy 16 éves keszthelyi fiatal. A Kőszegi Járásbíróság kedden előkészítő ülést és tárgyalást is tartott az ügyben. A két vádlott tagadta bűnösségét, így ítélet nem született, januárra újabb tárgyalási időpontot tűztek ki.

 

 

A járdára zuhant a vakolat a negyedik emeletről Szombathelyen - fotók

Pénteken délelőtt a szombathelyi Diófa utcába riasztották a tűzoltókat, ahol egy négyemeletes lakóház legfelső emeleténél egy nagy területen leomlott a vakolat. A törmelék a ház melletti járdára és a bicikliútra zuhant, szerencsére épp akkor nem tartózkodott ott senki. Az érintett területet a tűzoltók lezárták és a laza részeket emelőkosaras jármű segítségével eltávolították.

 

Vas vármegyei elismerések: Ágh Ernőné életműdíjat vehetett át - fotók

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek, majd elismeréseket adtak át a Vas Vármegyei Közgyűlés csütörtöki ülésén a Megyeháza dísztermében.

 

Teljes terjedelmében égett egy családi ház padlása Nardán - Hárman laktak benne

A tűzhöz a szombathelyi hivatásos, a vaskeresztesi, valamint a felsőcsatári önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. A tűzoltók a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett öt vízsugárral oltották el a lángokat.

 

Kigyulladt egy lakóház Balogunyomban - helyszíni fotók, videó

Szerdán a reggeli órákban az elsődleges információk szerint egy hajszárító gyulladt ki Balogunyomban a Zrínyi Ilona utca egyik lakóházában. A tűz más berendezési tárgyakra is átterjedt. 

 

Mit tegyünk rágcsáló ellen? - A védekezést jó, ha már az épületen kívül, az udvarban megkezdjük

Az első roham már megtörtént, a kukoricabetakarítás végeztével azonban újra elindulhatnak a rágcsálók a lakóházak és melléképületek irányába táplálékot és téli menedéket keresve. Hogy hogyan védekezhetünk ellenük, ahhoz Palkó László kártevőirtótól kaptunk ötleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában