Kiabált és ütött

2023.11.15. 22:07

Felfüggesztettet kaphat a vonaton bliccelő és köpködő román férfi, akit a szomszéd vármegyében szállítottak le

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség három napon belül bíróság elé állította azt a román elkövetőt, aki egy közfeladatot ellátó hivatalos személy ellen erőszakos bűncselekményt követett el.

Vaol.hu

Illusztráció

A harmincas évei elején járó férfi november 12-én este a Hegyeshalom felől Budapest irányába közlekedő nemzetközi személyszállító vonaton menetjegy nélkül utazott - írja a kisalfold.hu

A jegyvizsgáló kérte az utast, hogy mutassa be a menetjegyét. Mivel a férfi nem váltott jegyet és helyben sem volt hajlandó venni, a kalauz közölte vele, hogy a szerelvényről a következő állomáson - Mosonmagyaróváron - le kell szállnia. A román férfi tudomásul vette.

A jegyvizsgáló a vonatot kísérő rendőröktől kért segítséget, hogy a jeggyel nem rendelkező férfi utazását szakítsák meg. Hat hatósági személy volt jelen összesen a Készenléti Rendőrség, valamint az osztrák és a német rendőrség részéről.

Az egyik magyar rendőr a férfit igazoltatta és közölte le kell szállnia. Mosonmagyaróvár állomásra beérkezve a rendőr ismételten a szerelvény elhagyására szólította fel a férfit, aki az egyenruhás és a jegyvizsgáló kíséretében leszállt a vonatról.

A férfi ekkor dühét kifejezve román nyelven kezdett kiabálni. Közben a rendőr válla felett átköpött mögötte álló jegyvizsgáló arca felé. Ezt látva a vonaton lévő további 5 rendőr is leszállt a szerelvényről. A férfit körbevették és az aluljáró felé kísérték.

A jegy nélkül utazó utas azonban vissza akart szállni, ezért az egyik osztrák rendőrt meglökte és a vonat felé futott. Felszólításra sem állt meg, az őt követő magyar rendőr irányába ütött, de nem találta el.

A nyomozó ügyészség az őrizetben lévő elkövetőt szerdán a Mosonmagyaróvári Járásbíróság elé állította. Indítványozták, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett szabadságvesztésre és meghatározott időre utasítsa ki Magyarországról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában