Bejelentés

2023.11.10. 15:23

Hárommilliárd forintot kapnak szombathelyi cégek a munkahelyek megőrzésére

Összesen 3 milliárd forintot kapnak szombathelyi cégek a munkahelyek megőrzésére, és a fedett uszoda üzemeltetéséhez is újabb támogatással járul hozzá a kormány – jelentette be dr. Hende Csaba pénteken.

Tömböly Ágnes

Fotó: Unger Tamás

A TDK Components Hungary Kft. 1,7 milliárd forintot, vagyis 1700 millió forintot, míg a Schaeffler Savaria Kft. 1 milliárd 289 millió forintot kap – jelentette be dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője pénteken a Megyeháza Tinódi-termében. - Ezek az összegek olyan költségek finanszírozására szolgálnak, amelyek a jövőt, az adott vállalat foglalkoztatási képességét érintik – tette hozzá az Országgyűlés alelnöke. Felhívta a figyelmet az elektromobilitás irányába zajló, rajtunk kívül álló, megállíthatatlan folyamatokra. - Mindkét vállalat az elektromobilitás alkatrész-beszállítójaként nagyon fontos szerepet játszik, és a két cég együtt több, mint ötezer embert foglalkoztat. Ez ötezer szombathelyi és környékbeli család, akiknek a munkahelymegőrzéséhez, biztonságos életéhez a kormányzati támogatás hozzá fog járulni.

Ismert, annak érdekében, hogy a hazai vállalatok kimaradjanak az Európát érintő gazdasági recesszióból, a kormány egy évvel ezelőtt gyármentő program indításáról döntött. Annak során nagyvállalatok számára nyújtanak vissza nem térítendő támogatást. Elküldtük kérdéseinket a TDK Components Hungary Kft. és a Schaeffler Savaria Kft. felé is, hogy megtudjuk, mire fordítják a kormányforrást.

Egy másik kormányzati döntésről is beszámolt dr. Hende Csaba: a szombathelyi fedett uszoda működtetéséhez 26 millió 740 ezer forintot nyújt a kormány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában