Konferencia

2023.11.09. 14:14

Lazáry Fannira, a szombathelyi Barnahus-szolgálat szakmai vezetőjére emlékeztek

Lazáry Fannira, a szombathelyi Barnahus-szolgálat vezetőjére emlékeztek ma délelőtt a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat 7. gyermekvédelmi konferenciáján.

Tóth Katalin

Forrás: VN-archív

Dr. Both Éva, az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat szakmai koordinációs igazgatóhelyettese osztotta meg a közönséggel: lesújtotta őket kollégájuk halálának híre.

– Szombathely különleges hely a meghallgató és terápiás központok történetében. 2016-ban indult el itt a gondolkodás, ami a bántalmazott gyermekek felé fordult. A Barnahus Magyarországon belül Szombathelyen hozta létre első intézményét – mondta.

A gyermekbarát szolgáltatás a szexuális abúzus felderítésén túl megfelelő támogatást is nyújt a gyermeknek. Lényege, hogy a már traumatizált gyermek ne legyen kitéve a büntetőeljárás hosszas procedúrájának, a számára megfelelő környezetben mondhassa el, fejezhesse ki a vele történteket. Ennek zászlóvivője, elkötelezett szakembere dr. Lazáry Györgyné klinikai gyermek szakpszichológus, igazságügyi pszichológus szakértő és lánya, Lazáry Fanni. Utóbbi a meghallgató és terápiás központok létrehozásában, működtetésében, fejlesztésében óriási szerepet vitt édesanyja mellett. Tehetséges, együttműködő kolléga volt, aki a hét elején halt meg – mondta.

Pados Zsolt, a Vas Vármegyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat vezetője is felidézte munkatársát, aki jelentős érdemeket szerzett a nemzetközi Barnahus-szolgálatokkal való kapcsolattartásban, és az egyik alapítója volt a vasi Barnahus Egyesületnek. A konferencia résztvevői egyperces néma felállással adóztak Lazáry Fanni emlékének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában